Vakantie in eigen land: Rijk van Nijmegen

Een verre reis met het vliegtuig of een vakantie naar een camping in Europa is deze zomer wellicht wat meer gedoe dan normaal. Maar we zijn een reislustig volkje dat niet graag stil zit. Dus dan maar op vakantie in Nederland. Een zogezegde 'staycation'. En laten wij je een geheimpje vertellen...Dat is helemaal niet zo erg! In het Rijk van Nijmegen heb je zoveel mooie plekken waar je uitstekend vakantie in eigen land kunt doorbrengen.

Of je nu bent van het slenteren door historische straten of het bekijken van indrukwekkende kastelen. Van het wandelen door heuvelachtige bossen of het fietsen over kronkelende dijken. Of juist bent van het relaxen aan het water of proeven van heerlijke lokale wijnen. We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet zodat jij je zeker niet hoeft te vervelen deze zomer.

Fietsen zevenheuvelenweg Nijmegen Groesbeek Berg en Dal

Fietsen zevenheuvelenweg Nijmegen Groesbeek Berg en Dal

© Jurjen Drenth

Actief de natuur ontdekken

De natuur in het Rijk van Nijmegen is ontzettend veelzijdig. Denk aan bossen, uiterwaarden, vennen en rivieren. En het mooie is dat er honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden zijn waardoor je dit zelf kunt gaan ontdekken. Dus kies een leuke route uit en stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan! Let er wel op dat je 1,5 meter afstand houdt van elkaar.

Ook leuk: de skeelerroutes van 7 km en 10 km door het mooie Park Lingezegen in de Betuwe.

Lees verder
Bekijk hier alle routes

Deze musea zijn weer open! - Check de website voor actuele info en om te reserveren

muZIEum

Afrika Museum

De Bastei

© Flip Fransen

Vrijheidsmuseum

© Museumpark Oriëntalis

Museumpark Orientalis

© Jurjen Drenth
© Jurjen Drenth

Terug in de tijd

Kasteel Doornenburg heeft de nodige verbouwingen en renovaties achter de rug. Niet zo gek, de geschiedschrijving van deze locatie gaat terug tot de 9e eeuw. Al betrof het gebouw toen geen kasteel maar een verdedigingsvesting tegen de Noormannen. Feit is dat deze plek barst van de geschiedenis, tevens van meer recente geschiedenis. Want ook op dit kasteel werd een deel van de opnames gemaakt voor de populair serie Floris. Je wilt het kasteel bezoeken? Dat kan. De voorburcht is vrijwel altijd toegankelijk, net als het wandelpad rond het kasteel. Rondleidingen reserveer je van tevoren. 

Lees verder
Bezoek Kasteel Doornenburg

Wijnen, wijnen, wijnen

Wist je dat in Groesbeek het grootste wijndorp van Nederland ligt? 25 hectare aan wijngaarden brengen wijnen voort die al menigmaal in de prijzen vielen. De combinatie van heuvels, goede lössgrond en nieuwe druivenrassen maken van Groesbeek een uitstekend wijngebied. Je hoeft dus helemaal niet af te reizen naar Frankrijk en Italië om mooie wandeling door een wijngaard te maken en te genieten van een heerlijke wijnproeverij. Hieronder de wijngaarden voor je op een rijtje.

Plonsen in de plassen

© Jurjen Drenth

Aan of op het water is het altijd goed toeven. Helemaal in het Rijk van Nijmegen. Door de diversiteit aan recreatiegebieden is hier voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor ontspanning of juist voor actief bezig zijn. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Check voor je vertrek altijd de website van het recreatiegebied waar je naartoe wilt voor de meest actuele informatie rondom de coronamaatregelen.

Recreatiegebied De Berendonck
Recreatiegebied De Gouden Ham
Strandpark Slijk-Ewijk
Recreatiegebied De Groene Heuvels
Recreatiegebied Mookerplas
Recreatiegebied Wylerbergmeer
 

Lees verder

Haal nog meer inspiratie uit de volgende artikelen