48 uur ontspannen in het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is het perfecte gebied voor een weekendje bijkomen. Of je nu lekker wilt fietsen en wandelen in de natuur, of juist de stad wilt ontdekken. In het Rijk van Nijmegen kom je helemaal tot rust op je eigen manier. De combinatie van natuur en de stad is uniek! Doe bijvoorbeeld vitamine D op in een van de prachtige natuurgebieden bij Berg en Dal, verken het centrum van Nijmegen en ontspan heerlijk in thermaal water bij Sanadome. Hieronder vind je van alles wat je kunt doen voor de ultieme 48 uur opladen in het Rijk van Nijmegen!

We raden je aan om de websites van de locaties in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen en openingstijden. Is nu niet alles mogelijk? Dan biedt het in ieder geval mooie inspiratie voor later!

Nijmegen Waalbrug Ooijpolder

Nijmegen Waalbrug Ooijpolder

Fietsen op de Waalbandijk Ooijpolder Nijmegen

Fietsen op de Waalbandijk Ooijpolder Nijmegen

© Jurjen Drenth

Stad en Natuur

Begin je 48 uur opladen in het Rijk van Nijmegen heerlijk in de frisse buitenlucht! Vanuit het centrum van Nijmegen ben je namelijk binnen 'no time' midden in de natuur! De diverse prachtige natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen bieden tal van mogelijkheden voor recreatie. Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en kom tot rust in bijvoorbeeld de Ooijpolder, die zich op loopafstand van de Waalkade in centrum Nijmegen bevindt. Ook op onder andere de Mookerheide, de Hatertse & Overasseltse Vennen en de Duivelsberg in Berg en Dal is het goed vertoeven. Wil je weten welke natuurgebieden er nog meer zijn? Bekijk ze hieronder.

Lees verder
Bekijk meer natuurgebieden

Prachtige routes - in de natuur

Tijdens je ochtend in de natuur is het heerlijk om een mooie fiets- of wandeltocht te maken. Vanuit het centrum van Nijmegen ben je bijvoorbeeld zó in de Ooijpolder waar je de prachtige Ooijroute kunt fietsen.

Ook dichtbij is de Duivelsberg, het hoogste punt van het Rijk van Nijmegen. De Duivelsberg bevind zich tussen Beek, Berg en Dal en de Duitse grens, en is één van de 8 heuvels waar overheen loopt als je de geliefde N70 natuurwandelroute wandelt.

Bovendien zijn de Mookerheide en de Hatertse & Overasseltse Vennen op 10 minuutjes rijden met de auto vanuit Nijmegen ook in de buurt. Deze veelzijdige natuurgebieden zijn uitermate geschikt voor lange wandelingen en fietstochten. Wil je meer routes zien? Bekijk dan de fietsroutes en wandelroutes van het Rijk van Nijmegen.

Na een ochtend op pad heb je vast trek gekregen! In het Rijk van Nijmegen zijn vele restaurants te vinden. Bekijk waar je heerlijk kunt lunchen of uitgebreid uit eten kunt. 

Waalkade centrum Nijmegen

Waalkade centrum Nijmegen

© Jurjen Drenth

Centrum Nijmegen

Vervolg je dag met een bezoek aan het centrum van Nijmegen! In de bruisende, oude stad met jonge sfeer is vanalles te zien, doen en beleven. Neem de tijd om door de straten met leuke en unieke Nijmeegse winkels te struinen. Wist je dat de oudste winkelstraat van Nederland zich in Nijmegen bevindt? 

Ben je toe aan wat meer diepgang? Ook op cultureel gebied is het centrum van Nijmegen van alle markten thuis! Nijmegen is van oudsher verbonden met de oude Romeinen en er zijn ook diverse interessante musea te bezoeken. Deze stadswandeling brengt je langs allerlei historische locaties. Kijk in het Kronenburgerpark en het Hunnerpark uit naar de resten van het oude Romeinse Oppidum Batavorum. 

Lees verder
Download de stadsgids
© Kris Vlegels

Volledig ontspannen

Waar kom je nou écht het allerbeste tot rust? In de sauna! Ultiem ontspannen in het Rijk van Nijmegen doe je dan natuurlijk ook bij Sanadome. Bijzonder aan het Sanadome Nijmegen is dat hier in de baden mineraalrijk thermaal water uit eigen bronnen stroomt. Het water in dit thermencomplex heeft ook nog eens een heilzame werking door de zouten, mineralen en metaalionen. Het dragen van badkleding is hier alle dagen verplicht.

Blijf slapen in een van de luxueuze kamers van het beste wellnesshotel van Nederland en maak er een compleet weekendje weg in Nijmegen van, zodat je al onze tips kunt combineren/

Lees verder
Plan jouw bezoek

Meer inspiratie - voor een weekend in het Rijk van Nijmegen