Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

L’Ultima Notte di Amore


Waar:
LUX Nijmegen

Wanneer:
t/m 19 september

In de dramafilm L'Ultima Notte di Amore wordt Inspecteur Franco Amore op de vooravond van zijn pensioen opgeroepen om de dood van zijn beste vriend Dino tijdens een diamantroof te onderzoeken.


Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavo…

In de dramafilm L'Ultima Notte di Amore wordt Inspecteur Franco Amore op de vooravond van zijn pensioen opgeroepen om de dood van zijn beste vriend Dino tijdens een diamantroof te onderzoeken.


Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.
Over regisseur Andrea Di Stefano
Regisseur Andrea Di Stefano presenteert met zijn L'Ultima Notte Di Amore zijn allereerste Italiaanse film. Di Stefano, die eerder al The Informer (2019) en Escobar: Paradise Lost (2014) regisseerde en als acteur speelde in Life of Pi (2012) en Eat Pray Love (2010) zet met zijn nieuwe film een spannende en sfeervolle politiethriller neer. Met hoofdrollen voor de bekende Italiaanse en award winnende acteurs Pierfrancesco Favino en Linda Caridi. L'Ultima Notte Di Amore ging in wereldpremière tijdens de afgelopen editie van het Filmfestival van Berlijn en werd zeer goed ontvangen door de internationale pers.

Prijzen

  • € 11,00

Hier ga je heen