Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Cursus – Grote regisseurs: Hirokazu Koreeda


Waar:
LUX Nijmegen

Wanneer:
t/m 25 januari

Familiedynamiek loopt als een rode draad door het oeuvre van Koreeda. Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt u mee in de pakkende films van deze regisseur, die ook nog eens van zijn persoonlijke helden is.


Koreeda begint zijn loopbaan als maker van documentaires over de zelfkant van de Japanse maatschappij, waar zich soms heel wrange sociaalmaatschappelijke taferelen afspelen. Het is materie die ook terugkeert in zijn humanistisch geladen speelfilms waarbij thema’s als herinneringen (After Life, Our Little Sister), de dood en het verwerken van verlies (After Life, Still Walking) de rode draad vormen.  Hij balanceert in zijn aanpak en stijl op de grens van documentaire en de fictieve narratieve structuur. In Nobody Knows gaan feit en fictie naadloos …

Familiedynamiek loopt als een rode draad door het oeuvre van Koreeda. Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt u mee in de pakkende films van deze regisseur, die ook nog eens van zijn persoonlijke helden is.


Koreeda begint zijn loopbaan als maker van documentaires over de zelfkant van de Japanse maatschappij, waar zich soms heel wrange sociaalmaatschappelijke taferelen afspelen. Het is materie die ook terugkeert in zijn humanistisch geladen speelfilms waarbij thema’s als herinneringen (After Life, Our Little Sister), de dood en het verwerken van verlies (After Life, Still Walking) de rode draad vormen.  Hij balanceert in zijn aanpak en stijl op de grens van documentaire en de fictieve narratieve structuur. In Nobody Knows gaan feit en fictie naadloos in elkaar over en hij heeft een intens en een scherp oog voor detail. Familiedynamiek loopt als een rode draad door zijn oeuvre met films als Like Father, Like Son, Our Little Sister, Shoplifters en After the Storm. Vanaf 12 januari is de nieuwe film Broker van de Japanse regisseur Hirokazu Koreeda te zien.
Grote regisseurs
In de reeks Grote regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je mee naar het werk van drie grote regisseurs.
Grote regisseurs: Krzysztof Kieslowski (woensdag 18 januari)
Grote regisseurs: Hirokazu Koreeda (woensdag 25 januari)
Grote regisseurs: Steven Soderbergh (woensdag 1 februari)

Prijzen

  • € 14,50

Hier ga je heen