Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Kerken open in coronatijd | Redetwist met theoloog Annemarieke van der Woude, rechtsfilosoof Ronald Tinnevelt en jurist Sophie van Bijsterveld


Waar:
Nijmegen

Wanneer:
t/m 10 mei

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Online
Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen
Plan je route
Afstand:

Maandag 10 mei 2021 | 20.00 - 21.30 | Online

Terwijl alle publieke ruimtes op last van de overheid gesloten zijn, mogen kerken open blijven en vieringen houden. Is dat terecht? Nee, zegt rechtsfilosoof Ronald Tinnevelt, er is geen reden om kerken anders te behandelen dan restaurants, musea en bioscopen. Ja, zegt theoloog Annemarieke van der Woude, kerken zijn plekken van bezinning en verbeelding en daar hebben we juist nu behoefte aan. Op basis van prikkelende stellingen kruisen beide sprekers de spreekwoordelijke degens over de openstelling van kerken in coronatijd. Doe als deelnemer actief mee en beslis, samen met opperrechter Sophie van Bijsterveld, wie deze Redetwist wint!

Deze lezing kun je gratis online via een livestream bijwonen. Schrijf je voor 12.00 uur op de dag van de lezing in en ontvang de reminder en de link naar de terugblik van deze livestream in je mailbox: https://bit.ly/3s03oMl.

Prijzen

  • Gratis
cultuurstad-redetwist-kerken_1518939812.jpg

Hier ga je heen