Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Soulcrusher: Auðn + …and Oceans


Waar:
Doornroosje Poppodium

Wanneer:
t/m 24 september

IJsland is het land van ijs en vuur. Het domein van vulkanen, gletsjers, geisers en adembenemende landschappen. Maar ook een plek waar eenzaam…

IJsland is het land van ijs en vuur. Het domein van vulkanen, gletsjers, geisers en adembenemende landschappen. Maar ook een plek waar eenzaamheid, kou en donkere dagen het gemoed bezwaren. De perfecte voedingsbodem dus voor allerlei vormen van black metal. Auðn bijvoorbeeld, dat werd opgericht in 2010 en tien jaar later album nummer drie uitbrengt via Season of Mist. Auðn brengt verhalen over ellende, haat en het uitzichtloze bestaan van de stervende mensheid, en dat tegen een achtergrond van de meedogenloze IJslandse natuurpracht. De bandnaam betekent letterlijk “desolaat”, en dat is ook precies het gevoel dat wordt overgebracht. De nummers zijn deprimerend, ijskoud en pikzwart. Een combinatie van lang uitgesponnen melodieën, eindeloos herhaalde riffs, rustige, akoestische gitaarsolo’s en een ijselijke schreeuw die het bloed in je aderen doet stollen. Hun nieuwe album ‘Vökudraumsins Fangi’ is een klein meesterwerk. Gaat dat luisteren!

De Finse experimentele black metalformatie …And Oceans draait al een hele tijd mee, maar is schaars met langspelers. Slechts vijf albums sinds 1998. Maar wat ze uitbrengen is van het hoogste niveau. Zo bestaat ‘Cosmic World Mother’ uit 2020 uit een brede mix van black metal stijlen die wonderwel bij elkaar passen. Werkelijk alles zit er in. Van furieus en knalhard tot bombast en atmosferisch. Afwisseling is het toverwoord. Het resultaat is een fantastisch werkstuk. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen. een verplichte avond voor liefhebbers van Watain, Gorgoroth, Mgła en Emperor!

photo: Daria Endresen

Prijzen

  • € 17,50

Hier ga je heen