Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

OMweer - Kunstenaars over klimaat in De Bastei


Waar:
De Bastei

Wanneer:
t/m 6 december 2018

Zo kun je ons bereiken

Adres:
De Bastei
De Bastei
Waalkade 83
6511 XR NIJMEGEN
Plan je route
Afstand:

In de expositie ‘OMweer’ tonen verschillende kunstenaars hun visie op de klimaatexcessen, met speciale aandacht voor overtollig hemelwater…

Lees verder

In de expositie ‘OMweer’ tonen verschillende kunstenaars hun visie op de klimaatexcessen, met speciale aandacht voor overtollig hemelwater en hitte. Het klimaat verandert. We krijgen meer hittedagen in de zomer en er komen steeds meer hoosbuien. Dat zijn buien waarbij in korte tijd heel veel water valt. Het riool kan dat niet allemaal verwerken. Het water blijft op straat staan en zorgt soms voor overlast. De hitte hebben we dit jaar aan den lijve ondervonden. Alles was kurkdroog in ons land, de sloten en wielen stonden leeg en de waterstand was nog nooit zo laag. Deze veranderingen in ons klimaat hebben gevolgen en zijn het onderwerp van onderzoek van een aantal kunstenaars voor de expositie 'OMweer'. Waar komen de veranderingen vandaan? Waar gaat het naar toe? Wat is de rol van de mens? Kunnen we de verandering sturen? En moeten we dat willen? 

In diverse kunstwerken - van installaties en tekeningen tot video's - hebben de geselecteerde kunstenaars hun visie verbeeld. De expositie biedt een breed palet aan denkbeelden. Het zijn stuk voor stuk werken waarbij de filosofische overpeinzingen en de persoonlijke blik samenkomen en de toeschouwer uitnodigingen om hierin zijn eigen visie te vormen.

Geselecteerde kunstenaars - Curator Anita Waltman, betrokken bij veel kunstwerken en exposities die raakvlak hebben met de natuur en duurzaamheid, organiseert deze expositie. Zij koos voor een divers kunstenaarsgezelschap. Van jonge kunstenaars die net zijn afgestudeerd tot hele ervaren kunstenaars die internationaal op de kaart staan. Het gaat om de volgende kunstenaars: Frank Ter Beek, Keiko Sato, Mirka Farabegoli, Xanne van Belzen, Etske Berk, Inge Leuverink en Angela Vissers. De kunstenaars maken voornamelijk nieuw werk voor deze expositie.

'OMweer' sluit aan bij Operatie Steenbreek en Nijmegen Green Capital 2018. Met verschillende acties en maatregelen kan Nijmegen zich beter voorbereiden op het veranderende klimaat. Zo wil de stad bijvoorbeeld 100.000 tegels en stenen vervangen door groen.

Lees minder

Prijzen

  • van € 0,00 tot € 8,00
OMweer

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen