Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Winterfestijn Overbetuwe met schaatsbaan


Waar:
Elst

Wanneer:
doorlopend

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Winterfestijn
6662CA Elst
Plan je route
Afstand:

Schaatsen in combinatie met een keur aan evenementen. Dat is in december en januari al jarenlang de succesformule van het Winterfestijn Overbetuwe. Een evenement dat steeds meer deelnemers en bezoekers trekt. Vorig jaar kwamen meer dan 12.000 schaatsers naar het knusse centrum van Elst waar de megaschaatsbaan stond opgesteld. Het is een genot om mee te doen en een genot om naar te kijken.

Dat Nederland een echt schaatsland is blijkt wel uit de populariteit van de schaatslessen voor de jongste jeugd. Die waren de voorbije jaren binnen de kortste keren volgeboekt, ook dit jaar weer. Die lessen op zaterdag- en zondagmorgen zijn de opmaat naar een drie weken durend festijn waar jong en oud al maanden lang naar uitkijkt. Als de baan wordt opgebouwd gaan veel harten al sneller kloppen. Iedereen kijkt uit naar het moment waarop ze het ijs kunnen betreden.…

Lees verder

Schaatsen in combinatie met een keur aan evenementen. Dat is in december en januari al jarenlang de succesformule van het Winterfestijn Overbetuwe. Een evenement dat steeds meer deelnemers en bezoekers trekt. Vorig jaar kwamen meer dan 12.000 schaatsers naar het knusse centrum van Elst waar de megaschaatsbaan stond opgesteld. Het is een genot om mee te doen en een genot om naar te kijken.

Dat Nederland een echt schaatsland is blijkt wel uit de populariteit van de schaatslessen voor de jongste jeugd. Die waren de voorbije jaren binnen de kortste keren volgeboekt, ook dit jaar weer. Die lessen op zaterdag- en zondagmorgen zijn de opmaat naar een drie weken durend festijn waar jong en oud al maanden lang naar uitkijkt. Als de baan wordt opgebouwd gaan veel harten al sneller kloppen. Iedereen kijkt uit naar het moment waarop ze het ijs kunnen betreden.

Goede doelen
Stichting Winterfestijn Overbetuwe is een goede doelenstichting en is samengesteld uit leden van de Rotaryclub Elst Overbetuwe en het Centrummanagement Elst. Hierin zijn meer dan 110 ondernemers verenigd. Zij organiseren verschillende evenementen waarvan Elst op Stelten, de Sinterklaasintocht en de Kerstkoopzondag de grote publiekstrekkers zijn.

Rotary International is een club met wereldwijd 1,2 miljoen leden die vanuit hun beroepen elkaar en de samenleving helpen met kennisuitwisseling en het opzetten en steunen van lokale en internationale goede doelen. Door het internationale netwerk gaat 100 % van de financiële steun daadwerkelijk naar de goede doelen. Rotary Club Elst Overbetuwe is onderdeel van deze wereldwijde organisatie. De club was op zoek naar een lokaal goed doel waaraan zoveel mogelijk inwoners plezier kunnen beleven. “Primair willen wij dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van onze schaatsbaan. Dat is onze maatschappelijke missie. Als er dan nog geld overblijft, gaat dat naar een goed doel. En gelukkig is dat al die jaren nog gelukt”, zegt Angela Heukeshoven namens de organisatie.

Bezoekers
Dat de ijsbaan in een behoefte voorziet, blijkt wel uit de ruim 12.000 schaatsers die vorig jaar de baan bezochten. Niet alleen inwoners van Elst weten het kunstijs te vinden, ook vanuit de verre omgeving zijn de schaatsliefhebbers afkomstig. “Natuurijs komt in Nederland steeds minder voor en dan is het toch geweldig dat jong en oud naar ons komen. Dat geeft extra reuring in het centrum”, weet de organisatie na elf edities.

Activiteiten
Naast het schaatsen zijn er tal van extra activiteiten. Zo krijgen de kinderen in het 1e en 2e weekeinde schaatsles en melden honderden leerlingen zich elke keer weer voor het schoolschaatsen. Ook dit is een populair onderdeel van het Winterfestijn Overbetuwe. En kijk eens hoeveel plezier de jeugd heeft als die eenmaal aan het schaatsen is!

Net als vorig jaar heeft de organisatie besloten ook deze keer geen schaatshuur te rekenen. “Veel mensen brengen hun eigen schaatsen mee en dat is prima. Bezoekers die niet zelf over schaatsen beschikken kunnen die bij ons huren”, stelt de organisatie.

In de voorgaande jaren werd de bingo erg gewaardeerd. Dat geldt ook voor de kinderdisco die zeer in trek is. Onder de klanken van opzwepende muziek het ijs op. Vorig jaar bood het Winterfestijn voor het eerst peuter- en kleuterschaatsen aan. Dit jaar doet de ijsbaan dit jaar weer. Dat is een heel speciale belevenis en de kinderen doen er daarom graag aan mee.

Een ander succesnummer is de curlingcompetitie. Daaraan beleven heel wat teams plezier. In het Winterfestijncafé staan verschillende optredens op de rol. Er is 3 weken lang veel te doen. Wie wil weten welke optredens en activiteiten of wat de openingstijden zijn kan het beste de website raadplegen: www.winterfestijnoverbetuwe.nl

Lees minder
Winterfestijn

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen