Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Paardenmarkt Wijchen


Waar:
WIJCHEN

Wanneer:
t/m 13 oktober 2018

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Kasteellaan 9
6602 DA WIJCHEN
Plan je route
Afstand:

Stichting Veemarkt Wijchen organiseert zaterdag 13 oktober de jaarlijkse cultuurhistorische paardenmarkt. Kom al vroeg naar de markt toe en zie met eigen ogen hoe met handjeklap de diverse paarden en koeien worden verkocht. De markt wordt gehouden op de Kasteellaan en Markt in het centrum van Wijchen.

De Wijchense paardenmarkt heeft naast het agrarische karakter altijd een historisch tintje. Natuurlijk zijn de paarden de echte publiekstrekker, maar voor de dierenliefhebber is er weer veel te zien en te aaien. Er worden ook verschillende oude ambachten gepresenteerd zoals het koperslaan, touwvlechten en het vlasbraken. Ook diverse oude tractoren zullen weer veel bekijks trekken. De marktlui dragen Oud-Hollandse kledij, wat het nostalgische gevoel compleet maakt.

Op de paardenmarkt kunnen kinderen onder begeleiding een ritje op een paard of pony maken. Hiervoor wordt gratis gelegenheid geboden door manege de “PRINSENBANKHOEVE” uit Wijchen! Dit attractieve evenement vindt plaats voor het kasteel in de kasteeltuin.

298f83a3-0359-415b-a9f5-e180dca8c9af.jpg

Hier ga je heen