Introductieavond Toneelkijker


Waar:
Concertgebouw De Vereeniging

Wanneer:
donderdag 10 oktober

Zo kun je ons bereiken

Concertgebouw De Vereeniging
De Vereeniging Café-Restaurant
Keizer Karelplein 2 d
6511 NC Nijmegen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop je tickets

Let op! Dit evenement is uitverkocht.

Uitverkocht

Ben je benieuwd hoe je meer uit je toneelbezoek kunt halen, hoe je nou echt goed naar toneel leert kijken of naar de afwegingen en keuzes van een toneelregisseur? Dan is de Toneelkijker iets voor jou.

Dit seizoen ligt de focus op nieuwe perspectieven. Toneel is bij uitstek de kunstvorm waarin verschillende…

Ben je benieuwd hoe je meer uit je toneelbezoek kunt halen, hoe je nou echt goed naar toneel leert kijken of naar de afwegingen en keuzes van een toneelregisseur? Dan is de Toneelkijker iets voor jou.

Dit seizoen ligt de focus op nieuwe perspectieven. Toneel is bij uitstek de kunstvorm waarin verschillende stemmen en perspectieven een plek kunnen krijgen op het podium. Als kijker kun je je daardoor verplaatsen in een ander en de wereld vanuit hun blik bekijken. In Toneelkijkervoorstellingen staat iedere keer een ander perspectief centraal dat in de toneelgeschiedenis ondervertegenwoordigd was op het podium: het perspectief van de Aziatische vrouw in Char Li Chungs radicale theaterbewerking van Puccini’s opera Madame Butterfly; het perspectief van de moeder in Liesbeth Coltofs Moeder Courage; een queer perspectief in De Warme Winkels bewerking van Brideshead Revisited; en het perspectief van het individu in de politieke arena in Nina Spijkers bewerking van toneelklassieker Antigone.  
 
Op 10 oktober is er een speciale introductieavond door Emma Linssen. Vervolgens bezoek je vier inspirerende voorstellingen. Bij alle voorstellingen krijg je toegang tot de inleiding en is er speciaal voor cursisten een nagesprek of een meet and greet met een acteur of regisseur. 

Emma Linssen (Nijmegen, 1993) is actrice, theatermaker en filosoof. In 2017 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien is ze te zien geweest in verschillende toneelvoorstellingen, waaronder De Vader (Senf Theater), Metaman (Orkater) en Wat mijn man niet weet (Fine Label). Naast haar acteerwerk studeerde ze filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sindsdien maakt ze met haar eigen theatercollectief Linssen&Provily filosofische toneelvoorstellingen.  
 
Prijs per toneelkijker is €95,-. Hiermee krijg je €15 korting op de voorstellingen, plus de introductieavond, inleidingen en nagesprekken gratis erbij! 

Wanneer

  • Uitverkocht Donderdag 10 oktober 2024 19.30 - 21.15 uur

Hier ga je heen