Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Grace Jones: Bloodlight and Bami


Waar:
LUX Nijmegen

Wanneer:
t/m 10 augustus 2018

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal.

In de documentaire Grace Jones: Bloodlight and Bami stelt Grace Jones zich volledig open. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle, meer recente stukken als Williams’ Blood en Hurricane en covers als Love Is The Drug. Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publiek…

Lees verder

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal.

In de documentaire Grace Jones: Bloodlight and Bami stelt Grace Jones zich volledig open. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle, meer recente stukken als Williams’ Blood en Hurricane en covers als Love Is The Drug. Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret dat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kenden.

Regisseur Sophie Fiennes (The Pervert’s Guide to Cinema, Hoover Street Revival), heeft tien jaar gewerkt aan Grace Jones: Bloodlight and Bami. Een reis van Jones met haar zoon Paulo naar haar vaderland Jamaica én een uniek concert in Dublin in 2016 lopen als twee rode draden door deze impressionistische film. Met ‘Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ sloeg Grace Jones in de jaren tachtig een brug tussen disco en new wave. Maar ze onttrekt zich aan iedere categorie: avant-gardist en entertainer, vrouwelijk en mannelijk, new wave en disco, legendarisch en eeuwig jong.

Lees minder

Wanneer

  • 10 Augustus : 14:00 10 Augustus: 19:30 11 Augustus: 16:50 11 Augustus: 21:50

Prijzen

  • Regulier tarief: €9,50
Grace Jones

Hier ga je heen