Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Paarden bespieden in de Uiterwaard


Waar:
Dijkmagazijn Beuningen

Wanneer:
t/m 16 mei

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Dijkmagazijn Beuningen
Dijk 41
6641 LA Beuningen
Plan je route
Afstand:

Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert op donderdagavond 16 mei een excursie om de konikpaarden te bespieden. Hoe leven ze en hoe zie je wat ze met elkaar ‘hebben’.

Niet ieder paard is een echt stoer paard! Paarden in een manege zijn meestal verwend. Ze staan binnen als het koud i…

Lees verder

Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert op donderdagavond 16 mei een excursie om de konikpaarden te bespieden. Hoe leven ze en hoe zie je wat ze met elkaar ‘hebben’.

Niet ieder paard is een echt stoer paard! Paarden in een manege zijn meestal verwend. Ze staan binnen als het koud is, ze krijgen lekkere brokken en worden vaak geborsteld. Paarden in het wild, zoals de Koniks in de Beuningse uiterwaarden, zijn stoer. Zij moeten zelf zien hoe ze aan hun kostje komen. Het voordeel is dat de wilde paarden vrij kunnen gaan en staan in een enorm natuurgebied. En de paarden leven in een kudde. Een leidmerrie is de baas, een leidhengst zorgt voor de veiligheid. De ander familieleden lopen met de kudde mee en zorgen voor de veulens. Free Nature is de organisatie die toezicht houdt op de paarden en de beheerder van de kudde geeft uitleg.

De gids laat zien dat er in de paardenfamilie net zoveel geknuffeld en getwist wordt als in een mensenfamilie. Wie vindt elkaar leuk en wie niet? Bij de konikpaarden is dat goed te zien aan hun gedrag. Ze werken samen, vechten, spelen de baas of flemen. Aan de stand van de oren en de kop, een snurkend geluid of een verse stapel poep is te merken wat er in een paard om gaat. De leidhengst, zijn merries met veulens en de puber-koniks weten wat ze aan elkaar hebben. Met een kudde van ruim twintig dieren zijn er voldoende karakters aanwezig. De dieren zijn de hele dag bezig om uit te vogelen wie de baas is en wie een vriend.

Tip: trek stevig schoeisel aan en kleding die niet opvalt.

Excursie Wilde Paarden in de Uiterwaard, donderdag 16 mei, 19.30-21.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 20 deelnemers, volw 3,50, kind 2,50. Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Lees minder

Prijzen

  • Volwassenen € 3,50
    Kinderen € 2,50
Koninkpaarden bespieden

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen