Berg en Dal

Ingeklemd tussen Maas en Waal ligt één van de mooiste gemeenten van Nederland: Berg en Dal. Berg en Dal is aantrekkelijk met een overweldigend landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. De grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal zijn naam aan ontleend, zorgen voor prachtige vergezichten.

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor.

Groesbeek hét wijndorp van Nederland!

Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Hier maken 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen die je zeker moet proeven! Dit kan bij de wijngaarden en -hoeves aan huis of natuurlijk tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister! Santé!

Verder lezen

To inspire - Dit willen we je niet onthouden

Wandeltip: De N70 natuurwandelroute

Deze unieke wandeling voert je namelijk over 8 'bergen' met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. Een echte aanrader!

Overnachten in Berg en Dal

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor. Meer dan genoeg te zien dus voor een langer verblijf in de regio! Bekijk hier de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in Berg en Dal! 

Beleef de historie in Berg en Dal

Het dorp Groesbeek speelde een cruciale rol in de bevrijding van Nederland tijdens Operation Market Garden in 1944. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gewijd aan deze belangrijke periode. Samen met het Museumpark Orientalis Heilig Landstichting en het Afrika Museum vormen de drie musea de basis voor dagenlange cultuurbeleving.

To Do - Alle events op een rij

Deel ook je foto via #bergendal of #visitnijmegen!