Mook en Middelaar

Mook en Middelaar is een landelijke oase in het Rijk van Nijmegen. Gelegen tussen de Maas en Mookerheide, de brug tussen Maas en heuvelland, met ongekende recreatieve mogelijkheden. Hier ervaar je de geweldige ambiance van uitgestrekte bos- en heidegebieden, een uniek stuwwallenlandschap en een grote diversiteit aan cultuurhistorisch waardevolle elementen, duidend op een Romeins verleden.

Hou van heide

Natuurgebied de Mookerheide is circa 380 ha groot, waarvan ruim 60 ha heide is. Het overige deel bestaat  voornamelijk uit bossen, enkele graslanden en akkers.  De rustzoeker kan hier genieten van een uniek uitzicht over de Maasvallei, het Brabantse en Limburgse land en de Mookerplas. 

Bij de Mookerhei liggen twee schansen, dit zijn oude verdedigingswerken uit de zeventiende eeuw: de Mooker- en de Heumense Schans. Hier houden Schotse Hooglanders de begroeiing kort, wat de diversiteit van de plantengroei ten goede komt.

Lees meer

Tips

Mookerplas

Voor waterliefhebbers is dit een paradijs. Een tochtje over het water is voor bijna iedereen een groot plezier. Huur eens een zeilboot, kano of sloep en houd de wind in de zeilen of peddel over de 100 ha grote Mookerplas. Je bevindt je in een groen omlijst schilderij met de stuwwal op de achtergrond. Door de open verbinding van de Mookerplas met de Maas is er ook voor de gevorderde watersporter genoeg te beleven.