Wederopbouwroute Ooij - Wercheren

Type: Wandelroute
Afstand: 13,0 km

Wederopbouwroute Ooij - Wercheren

Type: Wandelroute
Afstand: 13,0 km

Deze route in de Ooijpolder besteed aandacht aan de gebeurtenissen in het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog. De wederopbouw, maar ook het landschap, karakteristieke planten en vogels komen in deze route aan bod.

Aangeboden door: Stichting Monument en Landschap Berg en Dal

Op een steenworp afstand van de historische stad Nijmegen vind je de Gelderse Poort, een grensoverschrijdend natuurgebied aan de oevers van de Rijn en de Waal waar wind, water en dieren eeuwen vrij spel hebben gehad. Ook de mens heeft in de loop der tijd zijn stempel gedrukt op dit gebied: overal in het landschap zie je de littekens van de Tweede Wereldoorlog en de invloed van de wederopbouw terug.

Het kleine dorp Ooij ligt in het hart van de Gelderse Poort. Net als andere kernen in de omgeving heeft ook Ooij het zwaar gehad tijdens de oorlog. Deze route neemt je mee langs historische plekken in een opmerkelijk landschap, waar de machtige Waal lang vrij spel heeft gehad. Onderweg geniet je van weidse uitzichten, zingende vogels en karakteristieke boerderijen in wederopbouwstijl.

De Wederopbouwroute Ooij en Wercheren begint bij hotel-restaurant Oortjeshekken en gaat een eind over de dijk richting Nijmegen. Daarna ga je links de dijk af en leidt de route je rustig langs de talrijke bezienswaardigheden. De route eindigd ook weer bij Oortjeshekken.

De routebeschrijving van de Wederopbouwroute Ooij - Wercheren is te vinden in de RoutAbel app.

Afstand
13,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6576 JW Ooij

Oortjeshekken Hotel Restaurant Huiskamercafé

Oortjeshekken Hotel Restaurant Huiskamercafé
Erlecomsedam 4
6576 JW OOIJ
Oortjeshekken Hotel Restaurant Huiskamercafé
Eindpunt: 6576 JW Ooij