Natuur

De natuur ontwaakt!

Beklim de Duivelsberg of duik onderwater met je snorkel in de Ooij. Struin langs de Waal of stap op een segway naar de ganzen. Wat je ook doet en met wie – familie, vrienden of de boswachter – de natuur in het Rijk van Nijmegen zal je verbazen. Om de veelzijdigheid, de uitgestrektheid, het meanderende en het glooiende. En het is altijd dichtbij.

Vanuit Nijmegen loop je zo de Ooijpolder in. Rond de Hatertse en Overasseltse vennen sta je oog in oog met dassen, hermelijnen en wel 80 soorten vogels. En op Heerlijkheid Beek kun je niet heen om de dikste boom van Nederland.

Verbazingwekkend veelzijdig - Rijk aan mooie natuurgebieden

Hatertse en Overasseltse vennen

Aan de zuidwestzijde van Nijmegen vind je een gebied met mooie bossen en zoals de naam aangeeft, stille vennetjes. Er is een wandelroutenetwerk dat over de mooiste paden voert. 

Mookerheide

Mooie bossen, uitgestrekte heidevelden en een rijke geschiedenis. Hendrik van Naussau, de jongste broer van Willem van Oranje, liep hier met zijn leger in 1574 om te vechten tegen de Spanjaarden. 

Ooijpolder

Wilde paarden, bevers, grote ganzen, rode geuzen... ze grazen allemaal in de uiterwaarden van de Waal in de Ooijpolder. Loop je door de riviernatuur helemaal naar het westen, dan sta je plotseling aan de levendige Waalkade in Nijmegen. Mooi, die combinatie van stad en platteland! 

De mooiste tuinen en parken

Naar buiten met kinderen

Wat is er leuker dan met het gezin eropuit te gaan in het Rijk van Nijmegen?! Nu de echte winterkou wel voorbij is, is er genoeg reden om weer naar buiten te gaan met de kinderen. Ga voor een lekkere wandeling door de natuur, bezoek een stadspark of kies een middagje tussen de kabouters!

Bekijk de tips

Bezoekerscentra

Ga erop uit! - Ontdek de fiets- en wandelroutes

Ooijroute

Oeverloos genieten

Wandelroute Hatertse- en Overasseltse Vennen

Wandelroute Filosofen