Landgoed Hernen Wandelroute

Type: Wandelroute
Afstand: 4.0 km

Landgoed Hernen Wandelroute

Type: Wandelroute
Afstand: 4.0 km

In de omgeving van Wijchen ligt Hernen. Een dorpje met een afwisselend en waterrijk buitengebied. Wandel door de bossen en langs een gave middeleeuwse burcht welke met een gids te bezoeken.


Kom de omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen bewonderen of geniet van de bossen en lanen in de directe omgeving. Een natuurgebied vol oude rivierlopen en een molen. Je kunt de rode en/of gele gemarkeerde route volgen.

Kasteel Hernen en het Hernense Bos behoorden vroeger tot de heerlijkheid Hernen. Het gebied is ruim 109 ha groot, ligt op een rug van opgestoven rivierzand en bestaat vooral uit eikenhakhout en grove dennenbos, afgewisseld met graslanden, lanen en oude rivierlopen. Kasteel Hernen was het eerste bezit (1940) van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.

Toegankelijkheid
Het gebied is opengesteld voor wandelaars en fietsers op wegen en paden, van zonsopkomst tot zonsondergang. Een deel van de paden rond het kasteel is geschikt voor rolstoelgebruikers. In het Hernense Bos is de (onverharde) wandelroute niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Aangelijnd zijn honden toegestaan. In bepaalde gebieden mogen honden loslopen.

Download de gratis routefolder van Geldersch Landschap & Kasteelen voor meer informatie, de routebeschrijving en interessante bezienswaardigheden aan de route.

Afstand
4.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6616 AJ Hernen
Eindpunt: 6616 AJ Hernen