Wandelen

Wandelen in het Land van Maas en Waal - Volg de kronkelende dijken!

Laat je in het schilderachtige Land van Maas en Waal bij elke bocht verrassen. Kronkelende dijken, verlaten eilandjes en stille buitenpolders: de natuur laat zich in hier van haar beste kant zien. Je kunt zomaar oog in oog staan met een Konikspaard. Kies je voor een wandeling door de Hatertse en Overasseltse vennen? Vergeet dan niet langs de legendarische koortsboom te lopen. Door een doekje in deze boom te knopen, help je een geliefde te genezen.

Liefhebbers van historisch erfgoed kiezen een wandelroute langs markante overblijfselen uit onze geschiedenis. En ontdekken daar – bijvoorbeeld – één van de weinige niet-ontplofte dijkmagazijnen voor munitieopslag.  

 

NIEUW! WANDELNETWERK Land van Maas en Waal

Per oktober 2021 heeft het Land van Maas en Waal een gloednieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de handige keuzepunten. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kun je eenvoudig een stuk aan je route aanplakken, of je route inkorten.

Lees verder
Wandelen Druten Wandelpaal nieuw wandelnetwerk Dijkgeheimen, Land van Maas en Waal

Routes plannen - Wandelnetwerk Land van Maas en Waal

Ben je benieuwd naar de verschillende gekleurde wandelroutes, de startpunten en de bezienswaardigheden? Of wil je graag zelf een route plannen aan de hand van de keuzepunten? Bekijk de wandelrouteplanner hieronder, op groot scherm of lees meer over hoe het plannen aan de hand van knoop- en keuzepunten werkt. Daarop vind je alles wat je nodig hebt om een heerlijke dag te gaan wandelen op het nieuwe wandelnetwerk van het Land van Maas en Waal. Is digitaal oriënteren toch niet helemaal jouw ding? Koop dan een gedrukte wandelkaart van het wandelnetwerk van het Land van Maas en Waal in een van de VVV's in de regio.