Eten en Drinken

Voor ambachtelijk gebakken pannenkoeken zit je goed in het Land van Maas en Waal. Pannenkoekenhuis ’t Sprookjeshof aan de dijk in Appeltern kreeg van Omroep Gelderland een plek in de top 3 van beste pannenkoekenrestaurants van Gelderland. De rivieren zorgen bovendien voor een vruchtbare omgeving, waardoor de koks hier zich eeuwenlang konden bekwamen in de allerlekkerste streekgerechten. En dat proef je.

Met als bonus: uitzicht over de rivieren en de indrukwekkende cultuurhistorie. Geniet bijvoorbeeld van verse, lokale streekproducten onder de prachtig gerestaureerde wieken van de Korenmolen in Maasbommel óf op stand in Brasserie Baronne in Slot Doddendael in Ewijk.

Streekproducten

Wie aan het Land van Maas en Waal denkt, denkt aan fruit. En terecht! De streek is zo vruchtbaar door de ligging tussen de dijken van de grote rivieren. De vette klei is de beste grond voor de groei van fruitbomen. Fiets of wandel je door de regio dan zie je weelderige boomgaarden met in de lente de bloesem en aan het eind van de zomer heerlijke appels, peren en kersen. Leuk zijn de vele fruitstalletjes waar je het fruit vers van de boom kunt kopen. In de landwinkels zoals bij Landwinkel De Zandroos vind je nog meer producten, zo van het land.

Lees verder
Streekproducten bij Landwinkel de Zandroos in Afferden
 • Restaurant

  Met het uitgebreide aanbod vind je altijd wel een restaurant naar jouw smaak!

  Restaurant Eten bij Landwinkel en Fruittuin De Zandroos in Afferden
 • Café/Bar

  Kies voor een goede kop koffie of lekkere speciaalbiertje voor een trendy koffiezaakje of gezellig bruin café.

  Café/Bar Terras bij Café Anneke in Wijchen
 • Feestlocatie

  Voetjes van de vloer!

  Feestlocatie