Land van Maas en Waal

Daar achter de hoge bergen ligt het Land van Maas en Waal

Let op: Wegens de maatregelen van het kabinet in de aanpak van het COVID-19 (corona) virus zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland tot en met maandag 6 april gesloten.​ Daarnaast zijn ook vele toeristische attracties tot die tijd dicht. Raadpleeg de website van de attractie voor meer informatie. 

Boudewijn de Groot zong in de jaren zestig al over de bossen en het water van het Land van Maas en Waal. Tussen de kronkelende rivieren de Maas en de Waal, vind je romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. De vele veerpontjes verbinden de gespleten stukken groen met elkaar. En de ganzen en steltlopers laten zich graag fotograferen tijdens je oer-Hollandse wandeling in de buitenpolder of uiterwaarde.

Geniet tussendoor van het lekkerste fruit, die je in één van de vele fruitstalletjes langs de weg koopt. Want de vruchtbare bodem van rivierklei biedt basis voor de meest zoete fruitsoorten. Al het water biedt volop mogelijkheden voor zonaanbidders die ontspannen willen zonnen of zwemmen. Maar ook voor sporters die liever vissen, varen of zelfs duiken. Je haalt je hart op in het Land van Maas en Waal. 

Fruit en tuinen

Het Land van Maas en Waal is enorm vruchtbaar door de vele overstromingen en de rivierklei die daardoor achterbleef. Kenners beweren dan ook dat het lekkerste fruit uit dit gebied komt. Ga daarom ook zeker een keer langs bij één van de vele fruitstalletjes langs de weg om de proef op de som te nemen!

De Tuinen van Appeltern is het grootste en meest veelzijdige tuinideeën park van Europa. Dit prachtige park heeft meer dan 180 voorbeeldtuinen die elk een eigen stijl en sfeer hebben. De tuinen zijn het hele jaar het bezoeken waard want elk jaargetijde hebben de tuinen hun eigen charme.

Lees meer
© De Tuinen van Appeltern

TO DO: Check de agenda

© shutterstock

Overnachten

Land van Maas en Waal, groepen

Land van Maas en Waal, groepen

© Jurjen Drenth

Weekendje weg

Dijkgeheimen, Land van Maas en Waal

Dijkgeheimen, Land van Maas en Waal

© Chrissie Sewalt

♥ water

Laat je meevoeren in het rivierenlandschap

De mooiste routes

Fietsen over slingerende dijken en struinen door de uiterwaarden: Elke bocht brengt weer iets nieuws in het Land van Maas en Waal. Kronkelende dijken, verlaten eilandjes en schilderachtige buitenpolders. De natuur laat zich in hier van haar beste kant zien. Bovendien kun je zomaar oog in oog staan met een Konikspaard.

Klik voor routes

Foto delen? Gebruik #landvanmaasenwaal!