Land van Maas en Waal

Per oktober 2021 heeft het Land van Maas en Waal een gloednieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de keuzepunten. Je vind ze op het netwerk ter plaatse, in de wandelrouteplanner of op de wandelkaarten die te koop zijn bij de VVV. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kun je eenvoudig een stuk aan je route aanplakken, of je route inkorten. 

Lees verder
Meer lezen
Wandelen druten Wandelpaal nieuw wandelnetwerk

Wandel- en fietsroutes - in het Land van Maas en Waal

Water en dijken

Tussen de rivieren de Maas en de Waal ligt een uniek water- en dijkenlandschap. In dit prachtige landschap wisselen een tal van romantische landerijen, idyllische dijkhuisjes en stoer industrieel erfgoed elkaar af. Er valt dus genoeg te ontdekken tijdens een mooie wandel- of fietstocht door het Land van Maas en Waal!

Lees verder
Lees meer!

Appeltern Adventure Gardens

Een bezoek aan de Appeltern Adventure Gardens haalt veel inspiratie naar boven voor je eigen tuin! Het park heeft namelijk meer dan 200 verschillende modeltuinen. Alle modeltuinen hebben hun eigen unieke stijl en uitstraling en zijn aangelegd met de nieuwste materialen en planten. In het park is voor iedere leeftijd wat te beleven, dus een leuke aanrader voor een dagje uit met het gezin!

Lees verder
Lees meer over Appeltern Adventure Gardens

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij het Rijk van Nijmegen ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland. Per locatie kan je zien wat de gemiddelde drukte per dag én tijdstip is. De drukte wordt weergeven door middel van kleuren groen (rustig), geel (gezellig druk) en rood (druk). Deze data is betrouwbaar door het gebruik van digitale databronnen en geheel AVG-proof. Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.