Dagje uit

Land van Maas en Waal verrast - Waai uit in natuurschoon

Je dag genieten start zodra je het mooie Land van Maas en Waal binnenrijdt. De dijken, de Overasseltse en Haterse vennen, de natuur- en beeldentuinen: je vult er zo een hele ochtend mee. Onderweg stop je voor een ambachtelijk gebakken pannenkoek of kies je een brasserie waar je één van de heerlijke streekgerechten probeert.

Reserveer de middag voor één van de bijzondere kastelen. Zoals kasteel Hernen, dat sinds de 17e eeuw nooit meer belegerd is geweest en wonderbaarlijk ongeschonden is. Of kasteel Wijchen, kasteel Batenburg – enfin, keuze genoeg. In de uiterwaarden tussen de Maasdorpen waai je nog even lekker uit.

 

Wandel langs de vennen

Laat je in het schilderachtige Land van Maas en Waal bij elke bocht verrassen. Kronkelende dijken, verlaten eilandjes en stille buitenpolders: de natuur laat zich in hier van haar beste kant zien. Je kunt zomaar oog in oog staan met een Konikspaard.

Kies je voor een wandeling door de Hatertse en Overasseltse vennen? Vergeet dan niet langs de legendarische koortsboom te lopen. Door een doekje in deze boom te knopen, help je een geliefde te genezen.

Lees verder
Lees meer
Hatertse vennen -  Heumen Hatertse vennen - Heumen - Natuur - stel met hond - wandelen Hatertse vennen - Heumen - Natuur - eendjes Koortsboom - Hatertse vennen - Heumen

de moeite waard

Bestorm de kastelen!

Waan je even in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan een van de kastelen in het Land van Maas en Waal. 

Lees verder
Lees meer
Kasteel Wijchen Batenburg - ruine - land van maas en waal