De Walk of Wisdom

Type: Wandelroute
Afstand: 136.0 km

De Walk of Wisdom

Type: Wandelroute
Afstand: 136.0 km

Je hoeft voor een pelgrimstocht niet naar een ver land, je kan een ‘walk of wisdom’ lopen in Nederland: een pelgrimsroute van 136 kilometer rond Nijmegen die onafhankelijk is van een religie.


De Walk of Wisdom is een nieuwe pelgrimsroute die onafhankelijk is van een religie en uitgaat van het idee dat alle mensen onderdeel zijn van dezelfde aarde. De route gaat uiteindelijk de hele wereld over, maar is op 21 juni 2015 begonnen met een pioniersroute van 136 kilometer rondom Nijmegen. Hier worden in drie jaar tijd de identiteit en basisrituelen van de Walk of Wisdom ontwikkeld, waarna de route geleidelijk wordt uitgelegd naar de rest van de wereld met behulp van lokale partners.

Waar is het?
De route begint en eindigt in Nijmegen (de Stevenskerk) en gaat door twee landen, drie provincies en elf gemeenten: Gelderland: Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Wijchen, Heumen en Druten. Duitsland: Kranenburg. Limburg: Gennep, Mook en Middelaar. Brabant: Grave en Oss.

Tien van de elf burgemeesters aan de route zijn ambassadeur. Ook bekende Nederlanders als Tommy Wieringa, Herman Wijffels, Inez van Oord (Happinez), Jan Terlouw, Joke Hermsen en Job Cohen zijn ambassadeur van de route.

Een starterspakket met routeboekje is te koop bij de Stevenskerk. In het pakket zitten o.a. de routegids, een speld met logo en een uniek vogelringetje die als startbewijs dient. Kosten voor het starterspakket zijn €28,50.- 

Voor meer informatie kijk op: https://walkofwisdom.org/ 

Afstand
136.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Sint Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen
Eindpunt: Sint Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen

Kenmerken