Natuur

Oer-Hollands rivierenlandschap - Struinen door het Land van Maas en Waal

Tussen de Maas en de Waal bevind je je in oer-Hollands natuurgebied. Met uiterwaarden, buitenpolders, grienden en dijken. Waar je uiteenlopende flora en fauna tegenkomt. Volg met je kijker de ganzen in de lucht en de steltlopers langs het water. Zoek naar sporen van de bever en vind de tamme Brandrode runderen.

Ga heerlijk struinen langs de rivier. Maak lange wandelingen over de glooiende rivierduinen, buitenpolders, eendenkooien, uiterwaarden en boomrijke eilandjes. Of ga fietsen: de Land van Maas en Waal-route voert je door het afwisselende rivierenlandschap én langs molens, burchten, kastelen en verschillende aangename pleisterplaatsen. 
 

Verken de vennen

Wandel door het bos, heidevelden en langs de vennen in natuurgebied de Overasseltse en Hatertse vennen. En bezoek natuurlijk ook even de 'koortsboom'. 

Lees verder
Lees meer
Hatertse vennen - Heumen Hatertse vennen - Heumen - Natuur - stel met hond - wandelen
 • Fietsend genieten

  Bij een bezoek aan het Land van Maas en Waal kun je de prachtige natuur van het gebied bezichtigen. Leuke actieve activiteiten om in dit gebied te doen zijn wandelen en fietsen! Dit kan met de Land van Maas en Waal fietsroute. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes.

  Meer fietsroutes
  Fietsend genieten Land van Maas en Waal, Gemeente Wijchen
 • Wandel door de natuur

  Wandel rond door de zogenaamde ‘nieuwe natuur’, hier vind je de ongerepte natuur. Of geniet van de veke pontjes in dit gebied die je onderweg ook tegenkomt, deze pontjes vormen al jaren de verbinding met het ‘vaste land’. Een overtocht geeft je een andere blik op het landschap en de rivieren! 

  Meer wandelroutes
  Wandel door de natuur Heumen, Land van Maas en Waal, Overasseltse vennen

Om te bezoeken