Wandelrouteplanner Rijk van Nijmegen

Wandelroutes plannen - met knooppunten en keuzepunten

Zelf online je eigen wandelroute plannen in het Rijk van Nijmegen? Dat kan met onze routeplanner voor wandelen! Of je nu korte ommetjes loopt of liever lange afstanden wandelt, met behulp van knooppunten- en keuzepuntennetwerken bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Wil je de wandelrouteplanner graag op groot scherm? Ga dan naar planner.visitnijmegen.com. Veel wandelplezier!

 

Uitleg - van het wandelnetwerk

Wandelroutes combineren aan de hand van keuzepunten in de Betuwe en het Land van Maas en Waal

Op de wandelnetwerken binnen het Rijk van Nijmegen combineer je, met behulp van keuzepunten, eenvoudig routes. Keuzepunten zijn aangeduid met een unieke letter-cijfercombinatie. Ze staan op locaties waar verschillende routes elkaar kruisen. Op een keuzepunt kun je je huidige wandelroute vervolgen of overstappen op een andere. Je hoeft vanaf een keuzepunt alleen maar de kleur of afbeelding van je (nieuwe) route te volgen. Wil je bijvoorbeeld een stuk van een groene wandeling én een stuk van een rode lopen? Onthoud dan het keuzepunt waar groen en rood elkaar kruisen. Volg eerst de groene pijltjes, verander op het keuzepunt van route en volg daarna de rode pijltjes.

Wandelroutes plannen aan de hand van knooppunten in Nijmegen Zuid

Het wandelnetwerk Nijmegen Zuid bestaat uit aan elkaar gelinkte, genummerde knooppunten. Door knooppunten met elkaar te verbinden volg je eenvoudig een route. Bepaal hoeveel kilometer je wilt wandelen en waar je naartoe wilt, houd de nummers van de knooppunten bij de hand, volg de genummerde bordjes in de richting van de pijl en wandel zo van knooppunt naar knooppunt. De knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd en op elk knooppunt kies je in welke richting je jouw route vervolgt. 

Fietsroutes plannen

Ook voor fietsen hebben we een speciale routeplanner ontwikkeld. Wil je graag een fietsroute plannen aan de hand van de fietsknooppunten? Bekijk dan de fietsrouteplanner van het Rijk van Nijmegen!

Lees verder
Bekijk fietsrouteplanner