Berg en Dal

© Ministerie van Beeld

De schitterende natuur van Berg en Dal

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor.

Lees verder
Verder lezen

Green Destination

Berg en Dal is in 2020 uitgeroepen tot Green Destination met een Platina Award. Dit betekent dat de gemeente duurzaam toerisme belangrijk vindt en stimuleert. Hoe doet de gemeente dat? Onder andere door samen met de STER (Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal) het fiets- en wandelaanbod te verbeteren, te werken aan een toegankelijke bestemming en in te zetten op afvalreductie en –scheiding bij toeristische bedrijven. Berg en Dal staat samen met Nijmegen in de top 100 van meest toeristische duurzame bestemmingen ter wereld. Berg en Dal is goed te bereiken met het OV en de mooiste plekjes ontdek je op de fiets (ook te huur op station Nijmegen) of te voet.

 

© Kingling

Groesbeek hét wijndorp van Nederland!

Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Hier maken 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen die je zeker moet proeven! Dit kan bij de wijngaarden en -hoeves aan huis of natuurlijk tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister! Santé!

Lees verder
Verder lezen

To inspire - Dit willen we je niet onthouden

N70 Wandelroute, Wandelen, Rijk van Nijmegen, Natuur

N70 Wandelroute, Wandelen, Rijk van Nijmegen, Natuur

© Jurjen Drenth

Wandelen in Berg en Dal

Berg en Dal is uniek door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar de naam  Berg en Dal vandaan komt, heb je prachtige vergezichten. De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten. 

Hotel De Wolfsberg, Berg en Dal, Overnachten

Hotel De Wolfsberg, Berg en Dal, Overnachten

© Hotel De Wolfsberg

Overnachten in Berg en Dal

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor. Meer dan genoeg te zien dus voor een langer verblijf in de regio! Bekijk hier de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in Berg en Dal! 

© Domingo Villa

Wellbeing

Tivoli, Race, Kids, Actief

Tivoli, Race, Kids, Actief

© Amusementspark Tivoli

Actief

Afrika Museum

Afrika Museum

© Afrika Museum

Cultuur en historie

Fietsen voor jezelf - of voor een goed doel

Ga toch fietsen

Zeven voor leven

Omloop der zevenheuvelen

Afrika Museum, Berg en Dal

Afrika Museum, Berg en Dal

Museumpark Orientalis - koken

Museumpark Orientalis - koken

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 - foto bevrijding

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 - foto bevrijding

© Nationaal Bevrijdingsmuseum

Afrika en het Midden Oosten om de hoek

In Berg en Dal ben je in een mum van tijd ook in Afrika, het Midden Oosten of terug in de tijd van de bevrijding. Met 3 indrukwekkende musea als het Afrika Museum, Museumpark Orientalis en het Vrijheidsmuseum.

Lees verder
Lees meer