Berg en Dal

Ingeklemd tussen Maas en Waal ligt één van de mooiste gemeenten van Nederland: Berg en Dal. Berg en Dal is aantrekkelijk met een overweldigend landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. De grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal zijn naam aan ontleend, zorgen voor prachtige vergezichten.

De schitterende natuur van Berg en Dal

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor.

Verder lezen

Groesbeek hét wijndorp van Nederland!

Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Hier maken 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen die je zeker moet proeven! Dit kan bij de wijngaarden en -hoeves aan huis of natuurlijk tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister! Santé!

Verder lezen

To inspire - Dit willen we je niet onthouden

N70 Wandelroute, Wandelen, Rijk van Nijmegen, Natuur

Wandelen in Berg en Dal

Berg en Dal is uniek door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar de naam  Berg en Dal vandaan komt, heb je prachtige vergezichten. De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten. 

Hotel De Wolfsberg, Berg en Dal, Overnachten

Overnachten in Berg en Dal

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor. Meer dan genoeg te zien dus voor een langer verblijf in de regio! Bekijk hier de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in Berg en Dal! 

Wellbeing

Tivoli, Race, Kids, Actief

Actief

Afrika Museum

Cultuur en historie

Ga toch fietsen

Zeven voor leven

Omloop der zevenheuvelen

Afrika en het Midden Oosten om de hoek

In Berg en Dal ben je in een mum van tijd ook in Afrika, het Midden Oosten of terug in de tijd van de bevrijding. Met 3 indrukwekkende musea als het Afrika Museum, Museumpark Orientalis en het Vrijheidsmuseum.

Lees meer

Deel ook je foto via #bergendal of #visitnijmegen!