Een goed glas wijn

Voor een goed glas wijn hoef je niet naar Frankrijk of Zuid-Amerika. Dankzij de heuvels en bijzondere grondsoort is Groesbeek en omgeving de bakermat van prachtige wijnen die regelmatig in de prijzen vallen. Bijna 25 hectare wijngaard is er inmiddels in het Wijndorp van Nederland. Waar 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen maken. Die je zeker moet proeven!

Op de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister. Of bij de wijngaarden en -hoeves aan huis. Met de Wijnroute Groesbeek fiets je door het glooiende landschap van de een naar de ander.

wijn proeven en beleven

Als je graag een glaasje rood, wit of rosé lust, is Groesbeek een waar walhalla. Wandel langs wijnranken, ga op pad met de wijnboer en proef de lekkerste wijnen. Lees hier de 6 beste tips voor een bezoekje aan hét wijndorp van Nederland. 

Lees verder
Hier proef je de lekkerste wijnen!

Wandel langs de wijngaarden!

Wandel door een glooiend heuvel landschap met uitzicht over de wijngaarden. De eerste wijnstokken werden hier in 2001 aangeplant en ondertussen mag Groesbeek zich met bijna 25 hectare met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wandeling gaat via wandelpaden langs  verschillende wijngaarden waar zowel witte als rode druiven staan aangeplant en langs de bedrijven van een aantal van de Groesbeekse wijnboeren.

Lees verder
Bekijk de route

Neem een kijkje! - De mooiste wijngaarden