Cultuur en Historie

Oude beschavingen en andere culturen - De wereld komt samen in Berg en Dal

In de 1e eeuw na Christus bakten de Romeinen aardewerk en dakpannen bij de Holdeurn. Vanuit Berg en Dal groeven ze een aquaduct om 6.000 soldaten van water te voorzien. Nu, 2.000 jaar later, zie je daar nog steeds de sporen van. Maak een wandeling langs het watertracé.

Onderweg stop je in Museumpark Orientalis, waar je verder wordt meegevoerd in de Romeinse tijd en je en passant een bezoek kunt brengen aan het Heilige Land en het Midden-Oosten. 

Het Midden Oosten om de hoek

In Berg en Dal ben je in een mum van tijd in het Midden Oosten of terug in de tijd van de bevrijding. Met 2 indrukwekkende musea als het Museumpark Orientalis en het Vrijheidsmuseum.

Lees verder
Verder lezen
Berg en Dal, Orientalis, cultuur historie, museum Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 - foto bevrijding

Volg de weg van de romeinen

Verheug je op een reis door 2000 jaar geschiedenis! De cultuur-historische fietsroute Via Romana leidt je door het Nederrijnse gebied tussen Xanten en Nijmegen en biedt je een grote verscheidenheid aan historische en landschappelijke bezienswaardigheden. De basis van deze Via Romana is de eeuwenoude Romeinse Limesstraat, die als leger- en ook handelsroute nederzettingen en forten met elkaar verbond. Hierdoor zijn talrijke imposante overblijfselen van de Romeinse cultuur als attractie op deze route te beleven waaronder het Romeinse aquaduct van Groesbeek!

Lees verder
Verder lezen
Groesbeek, Aquaduct, Romein, Via Romana

Nationaal Landschapsmuseum

Leer in het museum over de geschiedenis van het Nederlandse cultuurlandschap en wat de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap doet om dit te herstellen, beschermen en behouden.

Lees verder
Meer informatie