Wijn proeven en beleven in Groesbeek

In Groesbeek komt nog net geen wijn uit de kraan. Sinds 2001 openden er 7 wijngaarden en groeien er op ruim 20 hectare druivenranken. De wijnen vallen vaak in de prijzen op wijnconcours. Als je graag een glaasje rood, wit of rosé lust, is Groesbeek een waar walhalla. Lees hieronder de 6 beste tips voor een bezoekje aan hét wijndorp van Nederland.

1. Wandelen langs wijnranken

Een wandeling door een met wijnranken begroeid glooiend heuvellandschap staat voor veel mensen gelijk aan een ultiem vakantiegevoel. Hoe heerlijk is het dat je daar tegenwoordig het land niet meer voor hoeft te verlaten? Tijdens een weekendje Groesbeek kun je deze wandeling van 8,5 kilometer maken langs de verschillende wijngaarden. Onderweg mijmer je vast over welke fles je bij het diner gaat proeven, genieten geblazen!

Lees verder
Bekijk de route

3. Met Co op pad tussen de (wijn)boeren

Camping Bij Ons biedt een onwijs leuk arrangement aan waarbij je op pad gaat met kok Co. Samen stappen jullie op de fiets om de prachtige omgeving van Berg en Dal te verkennen. Onderweg stop je bij boerenbedrijven en wijngaarden om te kijken en soms ook proeven. Na de tocht van zo’n 5,5 uur bereidt Co een heerlijke maaltijd van de producten die je onderweg hebt gezien en daarbij drink je natuurlijk ook een heerlijk glas wijn uit de streek. Bon Appétit!

Lees verder
Meer info over het arrangement

4. Borrelen bij de Nederlandse Wijnfeesten

Twee dagen per jaar verzamelt heel wijnmakend én wijndrinkend Nederland zich in Groesbeek voor de Nederlandse Wijnfeesten. In 2022 op zaterdag 24 september en zondag 25 september, bij 4 wijngaarden: De Colonjes, De Plack, Klein Amerika en van Ditshuizen, allemaal in Groesbeek. Zorg ervoor dat je vast een overnachting boekt, want naar huis rijden is zeker geen optie met zoveel deelnemende wijnhuizen.

 

 

Lees verder
Meer info over de Wijnfeesten

6. Hef het glas met vrienden

Ben je niet de enige wijnliefhebber in je vriendenclub of familie? Bij veel wijngaarden in de regio kun je met een groep een eigen wijnproeverij met rondleiding plannen. Leuk wanneer je iets te vieren hebt of gewoon om jezelf te trakteren. Hoor uit de eerste hand over de wijnproductie en onderzoek of je de mineraalrijke lössgrond in de wijn terug proeft. Je kunt bij onder andere Wijnhoeve de Heikant, Wijngaard van Ditshuizen, Klein Amerika, Wijngaard de Plack en Holdeurn voor zo’n wijnfestijn. Proost!

Lees verder

Neem een kijkje! - De mooiste wijngaarden

Ontdek meer tips in het Rijk van Nijmegen: