Actief

Zoef of tour over de heuvels - Afwisselend Berg en Dal


De echte wandelfans kennen de idyllische omgeving van Berg en Dal als onderdeel van de Vierdaagseroute én van het beroemde Pieterpad. Het is dan ook een prachtig wandelgebied, met schitterende hoogteverschillen en on-Nederlandse vergezichten. Kuier op je gemakje rond in serene rust van de Ooijpolder. Of trek je hardloopschoenen aan en warm alvast op voor het jaarlijkse rondje Millingen in natuurgebied Millingerwaard.

Liever actief op het water? In de Milingerwaard kun je ook aangenaam kabbelend kanoën. Met je fiets tour je rustig over de beroemde Zevenheuvelenweg. Ben je met de mountainbike? Dan pak je de iets avontuurlijker beklimming. Spectaculaire afdaling gegarandeerd.
 

De Grenzland Draisine

De Grenzland Draisine die op de stilgelegde treinlijn tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleef ligt biedt een net iets andere fietservaring. Bewegen, beleven en ontdekken is wat je kunt verwachten tijdens een tocht op de fietstrein. Ontdek samen met vrienden, familieleden of collega's op een unieke manier het mooie landschap op de grens van Nederland en Duitsland. 

Lees verder
Meer informatie

Onze tips

Heb jij de kabouters al gespot?

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.

Om de kabouters te vinden moeten de kinderen wel goed speuren. Soms zijn kabouters bang voor mensen en daarom hebben ze zich een beetje verstopt. In het boekje staat precies hoe je de kabouterroute kunt lopen en waar je kabouters tegen kunt komen.

Lees verder
Meer over de Kabouterroute
Kabouterroute, Berg en dal, Kids