Wandelen in Berg en Dal

Wandelen in Berg en Dal - De mooiste doorkijkjes, wilde bevers en vennen

De gemeente Berg en Dal is aantrekkelijk door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal haar naam aan ontleend, heb je prachtige vergezichten. Je kunt lekker struinen en tot rust komen in de uiterwaarden en de kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het bos. Meer zin een in een culinair uitstapje? Ook dan is Berg en Dal van alle markten thuis met haar vele horeca en wijngaarden. Lees snel verder over wat er allemaal te zien en te doen is in het prachtige Berg en Dal!

Wandelgemeente van het jaar 2020

Berg en Dal mocht zich in 2020 wandelgemeente van het jaar noemen! Er deden ruim 30 gemeenten mee aan de verkiezing. Berg en Dal onderscheidde zich samen met nog twee andere gemeenten duidelijk van de andere deelnemers. ''Vanwege de grote variatie van wandelmogelijkheden en -faciliteiten in een prachtig landschap is Berg en Dal bekroond met de titel Wandelgemeente van het jaar 2020.'' - Wandelkrant Te Voet.

Lees verder
Bekijk nieuwsartikel
Wandelgemeente van het jaar 2020

Herfst Wandelweken

Een echte wandelgemeente - Ontdek Berg en Dal nu zelf!

WANDELEN OVER DE 8 BERGEN MET DE N70 WANDELROUTE

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Deze unieke wandeling voert je over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, de Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De lengte van de route is 16 kilometer. Het is ook mogelijk om deze in te korten.

Lees verder
Bekijk en download de route

De Berg en Dalse - Kroegjesroute

Wandelen, eten en slapen

In Berg en Dal is een fantastische route te vinden die je langs 9 verschillende horecagelegenheden brengt: de Berg en Dalse Kroegjesroute. De route bevindt zich tussen verschillende cafés, restaurants en hotels in de buurt van Berg en Dal. Neem een van de deelnemende kroegjes als startlocatie, kies welke kroegjes je nog meer wilt bezoeken en bepaal op die manier ook je afstand. Meerdere dagen wandelen? Ergens overnachten kan ook!

Lees verder
Bekijk de kroegjeswandeling
Wandelen in de Ooijpolder

Boerenlandpaden

Dwars door weilanden en akkers

Wandelen over de 'Boerenlandpaden' in de Ooijpolder en Groesbeek is een echte aanrader! Onderweg kun je eindeloos struinen door weilanden en over akkers. Op de routes kom je langs landschapselementen die grondeigenaren zelf beheren en soms kun je op het boerenerf kijken. De Boerenlandpaden zijn vrij toegankelijk voor honden, mits aangelijnd. Bekijk hieronder de 4 routes of download de RouteAbel app.

Lees verder
Meer lezen
Boerenlandpaden door de Ooipolder Berg en Dal Nijmegen

Boerenlandpaden - Routes Ooijpolder en Groesbeek

Uniek in Nederland

Geloof boswachter Thijmen maar, die weet waar 'ie het over heeft: 'Ik durf wel te zeggen dat dit een uniek plekje is in Nederland. Want je kunt mij geen andere locatie aanwijzen waar je zo mooi van het landschap kunt genieten en waar een hele rijke cultuurhistorie is, maar waar ook de natuur echt uit z'n voegen barst dan Berg en Dal.'

Lees verder

Honden aan de lijn

Wandelen met je hond is heerlijk. En dat mag op bijna alle wandelplekken. Uitgangspunt is: honden aan de lijn. Waarom? Omdat honden schade kunnen brengen aan het milieu en de natuur. Om een voorbeeld te geven. De gemeente Berg en Dal heeft een mooi netwerk van boerenlandpaden. Als honden los worden gelaten, verstoren ze het vee van de boer of erger; ze vallen dit aan. Kijk altijd goed op de borden bij een (wandel)gebied. 

Lees verder
Ooijpolder, wandelen, hond

Heb je opmerkingen op een van de routes of is er iets onduidelijk? Geef het door via de Berg en Dal app of via bergendal.nl.