Zorgeloos op Vakantie

Toegankelijke vakantie in het Rijk van Nijmegen

Voor jou betekent er op uitgaan een goede voorbereiding, omdat je een rolstoel gebruikt of andere  behoeften hebt rondom bijvoorbeeld toegankelijkheid of voorzieningen. In het Rijk van Nijmegen begrijpen wij dit en doen wij er alles aan om jou van transparante en duidelijke informatie te voorzien. Onze gastvrije ondernemers verwelkomen je graag en bieden jou de voorzieningen die je nodig hebt. Zodat je - samen met je partner, kinderen, familie of vrienden - er even zorgeloos tussenuit kan in het Rijk van Nijmegen.

Ontdek de toegankelijke routes geschikt voor een rolstoel  in het Rijk van Nijmegen en alle andere locaties met extra aandacht is voor toegankelijkheid voor mindervaliden op deze pagina. Ga er lekker op uit in onze veelzijdige natuur, genieten van de cultuur op onze historische plekken of in een van de vele musea, of even lekker ontspannen tijdens een dagje wellness. En nu je er toch bent blijf je lekker overnachten. Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt en je zorgeloos kunt genieten in het Rijk van Nijmegen.

Rolstoelvriendelijke routes - Verken het Rijk van Nijmegen via deze prachtige routes

Maak de mooiste wandelingen die speciaal zijn uitgezet voor mensen die behoefte hebben aan begaanbare wandelpaden. In dit boekje vind je routes variërend van 2 km tot een stevige afstand van 7 km. De routes zijn goed met elkaar te combineren waardoor het ideaal is om een paar dagen in deze prachtige omgeving te vertoeven. 

Vrijheidsmuseum

In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek bevindt zich het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Het is een publiekstrekker voor jong en oud, uit binnen- en buitenland. De bezoekers beleven het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal.

Lees verder
Meer informatie

Bekijk deze tips ook!

Ergens lekker eten of drinken? - Ontdek gastvrije en toegankelijke restaurants

De Duivelsberg
De Duivelsberg is een echt Pannenkoekenrestaurant. Deze oude herberg ligt midden in natuurreservaat de Duivelsberg. Op de menukaart staan voornamelijk pannenkoeken maar ook poffertjes, broodjes, uitsmijters en nog veel meer. Elke maand is er een nieuwe 'proef'pannenkoek.

Thornsche Molen 
Midden in de mooie Ooijpolder, vlakbij het kleinste dorp van Nederland, ligt het nieuwe restaurant onder een herbouwde molen die in Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Het heeft een groot terras met uitzicht op de Beekse en Duitse Heuvelrug. Geniet hier van een kopje koffie met lekker appelgebak gebakken door mensen van Droom. 

Herberg ’t Zwaantje​
Herberg Restaurant ’t Zwaantje is glegen in de bossen tussen Mook en Groesbeek, vlakbij de Mookerheide. Je kunt hier terecht voor een smakelijke lunch of heerlijk diner. De keuken werkt op ambachtelijke wijze, met dagverse producten, het liefst uit eigen streek.

Hotel Restaurant de Gelderse Poort
Fletcher Hotel-Restaurant De Gelderse Poort is net buiten Nijmegen gelegen in het plaatsje Ooij. Ooij is één van de groenste dorpen van Nederland. Het heeft een prachtig terras met uitzicht over de omgeving en een à la carte restaurant waar de chef-kok en de keukenbrigade de meest heerlijke gerechten voor je bereiden.

Restaurant Panorama (in hotel Val Monte)
Het hotel ligt op een heuvel en profiteert van een rustige bosrijke locatie en vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de Ooijpolders. Voor een uitgebreide lunch of culinair diner ben je bij Restaurant Panorama aan het juiste adres. Hier heb je de keuze uit culinaire voor-, hoofd- en nagerechten.

Wilderniscafé De Waard van Kekerdom
De Waard van Kekerdom is een eetcafé met terras en achtertuin aan de poort van de Millingerwaard. De Waard van Kekerdom serveert lunch en diner,en je kunt bij hen terecht voor koffie/thee met gebak of een uitgebreide borrel. De maaltijden worden bereid met verse en zoveel mogelijk biologische of lokale ingrediënten. 

Restaurant Pannenkoekhuis St. Walrick
St. Walrick ligt in Overasselt, midden in de natuur, omringd door een uitgestrekt bos-, heide- en vennengebied genaamd de Overasseltse en Hatertse vennen. De ruime keuze in gerechten op zowel de grote als de kleine kaart vallen direct op. Een combinatie die nog vele bezoekjes tot gevolg zal hebben...

Op bezoek in Berg en Dal

Blogster Eelke Droomt, neemt je mee naar bijzondere, rolstoeltoegankelijke hotels, b&b’s en vakantiewoningen. Met aandacht voor inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid. Geen grote ketens langs de snelweg of bungalowparken. En ook geen kamers die op ziekenhuizen lijken. "Fijne kleinschalige adresjes waar ik zelf ben geweest of waar ik nog graag een keer heerlijk wil dromen! Ik heb een spierziekte en maak gebruik van een elektrische rolstoel", aldus Eelke. In dit blog is ze op bezoek in Berg en Dal.

Lees verder
Meer lezen

Het Nederlands Wijnbouwcentrum

Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kan je het productieproces van dichtbij bekijken en proeven! De wijnkelder, streekwinkel, terras en wijngaard zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator.Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kan je het productieproces van dichtbij bekijken en proeven! De wijnkelder, streekwinkel, terras en wijngaard zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator.

Lees verder
Meer informatie

Ongehinderd op vakantie

Waar kan ik parkeren? Is er een rolstoelvriendelijk toilet? Is er een lift aanwezig? Op de website van Ongehinderd (of installeer de app) vind je gedetailleerde informatie over de toegankelijkheid van locaties in de gemeente Berg en Dal én kun je zelf de toegankelijkheid beoordelen. Zo help je het Rijk van Nijmegen om nog toegankelijker te zijn voor iedereen! 

Voor locaties in de gemeente Nijmegen kun je terecht op Toegankelijk Nijmegen.

Blijf je overnachten? - Deze hotels en vakantieparken zijn rolstoelvriendelijk en toegankelijk voor mindervaliden.