Zorgeloos op Vakantie

In het Rijk van Nijmegen

Voor jou betekent er op uitgaan een goede voorbereiding, omdat je extra behoeften hebt rondom bijvoorbeeld toegankelijkheid of voorzieningen. In het Rijk van Nijmegen begrijpen wij dit en doen wij er alles aan om jou van transparante en duidelijke informatie te voorzien. Onze gastvrije ondernemers verwelkomen je graag en bieden jou de voorzieningen die je nodig hebt. Zodat je - samen met je partner, kinderen, familie of vrienden - er even zorgeloos tussenuit kan in het Rijk van Nijmegen.  

Ga er lekker op uit in onze veelzijdige natuur, genieten van de cultuur op onze historische plekken of in een van de vele musea, of even lekker ontspannen tijdens een dagje welness. En nu je er toch bent blijf je lekker overnachten. Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt en je zorgeloos kunt genieten.

Rolstoelvriendelijke routes

Afrika Museum, Gemeente Berg en Dal, Groepactiviteit

Afrika Museum, Gemeente Berg en Dal, Groepactiviteit

© Jurjen Drenth

Het Afrika Museum

In het Afrika Museum dwaal je door dorpjes in Ghana, Mali en Kameroen. Je ervaart een rijkdom aan Afrikaanse voorwerpen en kunst. Niet alle huisjes zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator, maar er slingert een toegankelijk pad door het park. 

Het is mogelijk om bij het museum een rolstoel te lenen.

Lees verder
Meer informatie

Leuke toegankelijke tips! - In het Rijk van Nijmegen

Ergens lekker eten of drinken? - Hier zijn onze tips!

De Duivelsberg
De Duivelsberg is een echt Pannenkoekenrestaurant. Deze oude herberg ligt midden in natuurreservaat de Duivelsberg. Op de menukaart staan voornamelijk pannenkoeken maar ook poffertjes, broodjes, uitsmijters en nog veel meer. Elke maand is er een nieuwe 'proef'pannenkoek.

Thornsche Molen 
Midden in de mooie Ooijpolder, vlakbij het kleinste dorp van Nederland, ligt het nieuwe restaurant onder een herbouwde molen die in Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Het heeft een groot terras met uitzicht op de Beekse en Duitse Heuvelrug. Geniet hier van een kopje koffie met lekker appelgebak gebakken door mensen van Droom. 

Herberg ’t Zwaantje​
Herberg Restaurant ’t Zwaantje is glegen in de bossen tussen Mook en Groesbeek, vlakbij de Mookerheide. Je kunt hier terecht voor een smakelijke lunch of heerlijk diner. De keuken werkt op ambachtelijke wijze, met dagverse producten, het liefst uit eigen streek.

Restaurant Villa (in hotel Erica)
Midden in de bossen van Berg en Dal ligt Fletcher Hotel Restaurant Erica. Het à la carte restaurant beschikt over een heerlijke keuken. De menukaart is Frans georiënteerd met Mediterrane uitstapjes, diverse seizoensspecialiteiten en een fijne selectie van smaakvolle wijnen.

Hotel Restaurant de Gelderse Poort
Fletcher Hotel-Restaurant De Gelderse Poort is net buiten Nijmegen gelegen in het plaatsje Ooij. Ooij is één van de groenste dorpen van Nederland. Het heeft een prachtig terras met uitzicht over de omgeving en een à la carte restaurant waar de chef-kok en de keukenbrigade de meest heerlijke gerechten voor je bereiden.

Restaurant Panorama (in hotel Val Monte)
Het hotel ligt op een heuvel en profiteert van een rustige bosrijke locatie en vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de Ooijpolders. Voor een uitgebreide lunch of culinair diner ben je bij Restaurant Panorama aan het juiste adres. Hier heb je de keuze uit culinaire voor-, hoofd- en nagerechten.

Wilderniscafé De Waard van Kekerdom
De Waard van Kekerdom is een eetcafé met terras en achtertuin aan de poort van de Millingerwaard. De Waard van Kekerdom serveert lunch en diner,en je kunt bij hen terecht voor koffie/thee met gebak of een uitgebreide borrel. De maaltijden worden bereid met verse en zoveel mogelijk biologische of lokale ingrediënten. 

© Nederlands Wijnbouwcentrum
© Nederlands Wijnbouwcentrum

Het Nederlands Wijnbouwcentrum

Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kan je het productieproces van dichtbij bekijken en proeven! De wijnkelder, streekwinkel, terras en wijngaard zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator.Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kan je het productieproces van dichtbij bekijken en proeven! De wijnkelder, streekwinkel, terras en wijngaard zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator.

Lees verder
Meer informatie

Blijf je overnachten? - Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!