Museumlandschap

Even naar Afrika fietsen, een autoritje naar het Midden Oosten of met de bus naar de tijd van de bevrijding? In Berg en Dal kan het eenvoudig, want er zijn hier maar liefst drie grote musea. Allemaal verschillend, maar stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard!

Afrika Museum

Het Afrika Museum is een museum over mensen. Het bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Naast regelmatig wisselende exposities toont het museum traditionele Afrikaanse objecten en een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Wandelend door het buitenmuseum maak je kennis met de traditionele architectuur van volkeren uit Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Kinderen kunnen in het kinderbeeldenbos heerlijk klimmen en klauteren. 

Lees verder
lees meer
Berg en Dal, Afrika Museum, Museum Afrika Museum, Berg en Dal

Vrijheidsmuseum

Beleef de vrijheid! Op één van de mooiste plekken van Nederland, tussen de heuvels en bossen, is het verleden tot leven gebracht. Maak de aanloop naar de oorlog mee, ervaar de bezettingstijd, vier de bevrijdingstijd en zie de wederopbouw van Nederland en Europa. Het boeiende museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten. 

Lees verder
Lees meer
Berg en Dal historie
  • Berg en Dal historie

Museumpark Orientalis

Wandel door het 30 ha grote park en maak kennis met de geschiedenis van de drie monotheïstische godsdiensten. Bezoek een vroegchristelijk kerkhuis, de Hidden Garden, een synagoge, een moskee, de geboortegrot, een oosterse karavanserai en het Bedoeïenenkamp. Ruik de geuren in de Arabische soek en drink een glaasje thee mee.

Lees verder
Lees meer
Berg en Dal, Orientalis, cultuur historie, museum Museumpark Orientalis - koken