Ommetje Millingen XL

Type: Wandelroute
Afstand: 17.0 km

Ommetje Millingen XL

Type: Wandelroute
Afstand: 17.0 km

Deze tweedelige wandelroute loopt door grensstreek De Duffelt door Millingen, Keeken, Kekerdom en de Millingerwaard. Loop langs verschillende historische bezienswaardigheden en ontdek het prachtige cultuur- en natuurlandschap met dit Ommetje.

Het ommetje Millingen neemt je mee in een route die aandacht heeft voor de Nederlandse- en Duitse bedrijvigheid en de afhankelijkheid van het rivierenlandschap. Bekijk historische bezienswaardigheden, geniet van de vergezichten, ontdek de schoonheid van het cultuurlandschap vanaf boerenlandpaden en struin door de nieuwe wildernis in de Millingerwaard.

Millingen wordt begrensd door de Rijn, de Millingerwaard, de polder en natuurlijk Duitsland. De route laat je dan ook kennis maken met de grensstreek en brengt je gedeeltelijk door de Millingerwaard. De ontstaansgeschiedenis van het landschap is af te lezen aan het reliëf van oeverwallen, stroomruggen en elementen zoals dijken en huizen op pollen.    

Maak onderweg kennis met de historische relicten in de huidige grensdorpen en het rivierlandschap. Het Ommetje Millingen brengt je onder andere langs Haus Keeken, de windmolen in Keeken, de Zeelandse Hof, boerderij Spaldorp uit 1894 en voormalige terechtstellingsplaats de “Lange Poal”.  

Informatie over de route

Het ommetje Millingen XL bestaat uit twee delen, een rondje van 17 kilometer en een van 14,5 kilometer. Je kunt de route opdelen, dus bijvoorbeeld alleen de 14,5 wandelen of de 17 kilometer in zijn geheel lopen. Download de gratis routefolder van het Ommetje Millingen XL voor een routebeschrijving met kaart en meer informatie over de bezienswaardigheden. Je start en eindigt de route bij de parkeerplaats naast sporthal De Duffelt in 't Gengske.

Afstand
17.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Gengske 4
6566 WB Millingen aan de Rijn
Eindpunt: Gengske 4
6566 WB Millingen aan de Rijn

Beschrijving

Startpunt: Gengske 4
6566 WB Millingen aan de Rijn

Bereikbaarheid startpunt

Kom je vanuit Nijmegen met buslijn 80 of 82 naar Millingen? Stap dan uit bij bushalte 'Kulturhus Den Ienloop'. Vanaf hier volg je de Heerbaan aan de rechterzijde richting de Duitse grens. Bij de kruising Kolibripad - Heerbaan (na ca. 225 meter) kun je de route oppakken bij het eerste aandachtspijltje in de routebeschrijving.  

Eindpunt: Gengske 4
6566 WB Millingen aan de Rijn