Geopad Mulderskop - Hooge Hoenderberg NL-03

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Geopad Mulderskop - Hooge Hoenderberg NL-03

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Het Geopad Mulderskop - Hooge Hoenderberg loopt langs droogdalen en geleidelijk stijgend naar de stuwwal.

Aangeboden door: Geopaden

Met dit Geopad maak je kennis met de 'sandr' ofwel spoelzandvlakte. Deze is vooral goed waar te nemen op de open Mulderskop en bij het zweefvliegveld in Malden. De route voert je na conferentieoord De Poort door een droogdal dat in de ijstijd is gevormd (zie op de reliëfkaart A). Heel geleidelijk stijgend wandel je naar de bovenkant van de stuwwal. Vervolgens doorloop je de stuwwal via verschillende droogdalen. Na het passeren van Jachtslot de Mookerheide loopt het geopad via de bovenrand van een laatste droogdal (het Korendal; zie op de reliëfkaart D). Hier heb je een fraai uitzicht op de overgang van de stuwwal naar de door de Maas gevormde riviervlakte.

Bereikbaarheid

Vanuit Nijmegen en Venlo rijden er treinen naar Station Mook-Molenhoek en bussen rijden vanuit de richtingen Nijmegen, Malden en Gennep.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand, inclusief kaart en uitleg. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden.

Afstand
8.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Lindenlaan
6585 Mook
1

Groesbeekse Bos

Het Groesbeekse Bos is een verzamelnaam van bospercelen in de gemeente Berg en Dal.Lees verder

Groesbeekse Bos
Eindpunt: Lindenlaan
6584 Molenhoek