Geopad Wolfsberg - Mookerheide NL-05

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Geopad Wolfsberg - Mookerheide NL-05

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Het Geopad Wolfsberg - Mookerheide NL-05 loopt deels door het bos over het stuwwalplateau en heeft fraaie uitzichten.

Aangeboden door: Geopaden

Deze route brengt je langs het gletsjerbekken van Groesbeek en Kranenburg dat indrukwekkende stuwwalranden heeft en uitkijkt over de prachtige Rijnvlakte. Aangekomen bij de Mookerheide heb je uitzicht over de buitenrand van de stuwwal, het Maasdal en het Startse (droog)dal. Onderweg maak je kennis met andere droogdalen en bezoek je zwerfstenen, een geologische tijdbalk en een steilwand.
Daarna voert dit geopad grotendeels door afwisselend bosgebied en het villadorp de Bisselt.

Toelichting Startpunt

Er rijdt een buurtbus uit de richtingen Groesbeek (centrum), Malden (lijn 162) en Molenhoek NS-station (lijn 164). Er zijn parkeerplaatsen nabij het startpunt bij Hotel-Restaurant De Wolfsberg.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand, inclusief kaart en uitleg. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden.

Afstand
10.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Mooksebaan 12
6562 KB Groesbeek
1

De Wolfsberg Hotel Restaurant

Hotel Restaurant Grand Café De Wolfsberg is gevestigd in een prachtige 19e-eeuwse villa en beschikt over een panoramaterras met een verwarmde veranda. Het hotel ligt aan de bosrand en biedt een geweldig uitzicht over het dorp Groesbeek.Lees verder

De Wolfsberg Hotel Restaurant
2

Herberg Restaurant ’t Zwaantje

Gelegen in de bossen tussen Mook en Groesbeek, vlakbij de Mookerheide, vindt u Herberg Restaurant 't Zwaantje. Een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. ’t Zwaantje beschikt over 7 sfeervolle hotelkamers, en 4 bijzondere buiten hotelkamers (mini huisjes).Lees verder

Herberg Restaurant ’t Zwaantje
Eindpunt: Mooksebaan 12
6562 KB Groesbeek