Pieterpad Millingen aan de Rijn - Groesbeek

Type: Wandelroute
Afstand: 20.0 km

Pieterpad Millingen aan de Rijn - Groesbeek

Type: Wandelroute
Afstand: 20.0 km

Deze etappe van het Pieterpad neemt je mee door de mooie natuur van de Ooijpolder nabij Nijmegen. De route is onderdeel van het langeafstandspad dat door heel Nederland loopt.

Deze wandelroute is een etappe van het Pieterpad; een lange afstandswandeling door heel Nederland. Deze etappe van 21 kilometer komt door Millingen aan de Rijn en Groesbeek.

De wandeling neemt je mee door de prachtige uitgestrekte weilanden van de Ooijpolder nabij Nijmegen. Onderweg kom je mooie oude boerderijen tegen die vaak gebouwd zijn op terpen; verhoogde stukjes land ter bescherming tegen het water. Zo kom je een monumentale T-boerderij tegen bij het dorpje Leuth, genaamd de Plezenburg.

Een deel van de route komt door Duitland. Je loopt Duitsland binnen via de grensovergangsbrug 'De Boog' waar je het bos inloopt richting het Wylermeer. Daarna steek je nog een brug en een schiereiland over terug Nederland in. Dan begin je aan een klim de stuwwal op via de Duivelsberg en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over De Duffelt: de Duitse streek tussen Nijmegen en Kleef. Na de Duivelsberg wandel je door weiland en bos naar de eindbestemming Groesbeek.

Afstand
20.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Dorpsstraat
Groesbeek
Eindpunt: Rijndijk 7
6566 CG Millingen aan de Rijn