Ommetje Millingen - 4 of 8 km.

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Ommetje Millingen - 4 of 8 km.

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Deze tweedelige wandelroute loopt door (de oude buurtschappen van) het dorp Millingen. Loop langs verschillende historische bezienswaardigheden en ontdek een prachtig natuurlandschap met het Ommetje Millingen.

Het ommetje Millingen neemt je mee in een route die aandacht heeft voor de afhankelijkheid en strijd die het dorp door de eeuwen heen met de rivier had. Bekijk historische bezienswaardigheden en spot bijzondere vogels, zoals ooievaars in een tuin aan de Duitse grens.

Het ommetje Millingen bestaat uit twee delen, een rondje van 4 en een van 8 kilometer. De korte route van 4 kilometer is rolstoeltoegankelijk.  Je kunt de route opdelen, dus bijvoorbeeld alleen de 4 of de 8 kilometer wandelen, of in zijn geheel lopen. Download de gratis routefolder van het Ommetje Millingen voor een routebeschrijving met kaart en meer informatie over de bezienswaardigheden. Je start en eindigt de route bij de parkeerplaats naast sporthal De Duffelt in 't Gengske.

Millingen wordt begrensd door de Rijn, Duitsland, de polder en natuurlijk de Millingerwaard. De route laat je dan ook kennis maken met het dorp Millingen en brengt je gedeeltelijk door de uiterwaarden van de rivier. Door het water - vriend en vijand van Millingen - ontstond er scheepsbouw, visserij, bunkeren en werden de huizen op pollen gebouwd. Pollen zijn hoge oeverwallen in de uiterwaarden van de Waal.

Maak onderweg kennis met de historische relicten in het huidige dorp en rivierenlandschap. Millingen lag tijdens de Romeinse tijd aan een netwerk van verharde wegen en knooppunten van rivieren. Het Ommetje Millingen brengt je onder andere langs de Telpost Millingen, het Kulturhus Den Ienloop en de oude Marchaussee kazerne uit 1921. 

Bereikbaarheid startpunt

Kom je vanuit Nijmegen met buslijn 80 of 82 naar Millingen? Stap dan uit bij bushalte 'Kulturhus Den Ienloop'. Vanaf hier volg je de Heerbaan aan de rechterzijde richting de Duitse grens. Bij de kruising Kolibripad - Heerbaan (na ca. 225 meter) kun je de route oppakken bij het eerste aandachtspijltje in de routebeschrijving.  

Toegankelijkheidsinformatie

  • Gehandhicapten parkeerplaats aanwezig.
  • Rolstoelvriendelijk toilet in Kultuurhus ‘D’n Ienloop’ Heerbaan 115.
  • Deze wandelroute is gescand door Ongehinderd, op hun website en app vind je detail informatie over de toegankelijkheid.
Afstand
8.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Sporthal De Duffelt
't Gengske 10
6566 WB Millingen aan de Rijn
1

Evacuatiemonument

Het evacuatiemonument in Millingen aan de Rijn herinnert aan de evacuatie van Millingen, Kekerdom en Leuth in oktober 1944.Lees verder

Evacuatiemonument
2

Grand Cafe De M'ooije Waard

Grand cafe de M'ooije Waard, het meest veelzijdige bedrijf van Millingen aan de Rijn. Wilt u iets eten, drinken en/of feest. Dan bent u bij ons aan het juiste adres!!Lees verder

Grand Cafe De M'ooije Waard
3

Café Restaurant Zaal De Kastanje

Café Restaurant Zaal De Kastanje
4

Grand Café De Taverne

Grand Café De Taverne
5

Tingieterij de Tinnen Roos/ ’t Gelders Maakmuseum

Onze producten, van kandelaar tot brievenbusplaatje, verdienen een plek bij jou thuis. Bij ons heb je de keuze uit verschillende assortimentsproducten, maar speciaal voor jou produceren we ook maatwerk in kleine of grote oplages.Lees verder

Tingieterij de Tinnen Roos/ ’t Gelders Maakmuseum
6

Café Zaal 't Fuske

Café Zaal 't Fuske
Eindpunt: Parkeerplaats Sporthal De Duffelt
't Gengske 10
6566 WB Millingen aan de Rijn