Wandelroute Heumensoord bij Nijmegen

Type: Wandelroute
Afstand: 6.0 km

Wandelroute Heumensoord bij Nijmegen

Type: Wandelroute
Afstand: 6.0 km

Geniet op Heumensoord van een gevarieerde, gemarkeerde rondwandeling door een heerlijk bos- en heidegebied op een steenworp afstand van Nijmegen.


Geniet op Heumensoord van een gevarieerde rondwandeling door een heerlijk bos- en heidegebied op een steenworp afstand van Nijmegen. Maak kennis met de plek waar in juli 5000 militairen verblijven tijdens de Vierdaagse en laat je verrassen door de prachtige natuur zo dicht bij de stad.

De wandelroute Heumensoord bij Nijmegen komt door mooie natuur, met bos en heide, en langs vele bezienswaardigheden. Een aantal tips voor onderweg zijn het Militair vierdaagsekamp, de Romeinse wachttoren en het Waterwingebied. Ook wordt de omgeving begraasd door een grote kudde schapen om de natuur gezond te houden. Wie weet kom je de kudde en hun herder nog wel tegen onderweg!

Deze route is gemarkeerd met rode paaltjes en dus eenvoudig te lopen zonder routebeschrijving. Wil je meer weten over de omgeving, de bezienswaardigheden en de route? Download dan de gratis routbeschrijving van Natuurmonumenten!

Afstand
6.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Beukenlaan
Malden
Eindpunt: Beukenlaan
Malden