Geopad Beek - Elyseese Velden NL-08

Type: Wandelroute
Afstand: 5.0 km

Geopad Beek - Elyseese Velden NL-08

Type: Wandelroute
Afstand: 5.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Het Geopad Beek - Elyseese Velden komt door het enige watervoerende dal in dit gebied en loopt langs het brongebied van het beekje De Oorsprong

Aangeboden door: Geopaden

Deze geowandeling loopt door een sterk geaccidenteerd bebost heuvellandschap. Dit is een landschap dat 'toevallig' is ontstaan. Op verschillende plekken kom je echter open weilanden met mooie vergezichten tegen. Door de openheid van het landschap herken je de structuur van de heuvels en droogdalen goed. De route van het geopad loopt door het enige watervoerende dal in dit gebied, het Kastanjedal genaamd. Een stukje verderop wandel je langs het brongebied van het beekje “De Oorsprong”. Na het passeren van het meest westelijke deel van dit geopad loop je langs de bovenrand van de stuwwal. Links daarvan vind je de steilste hellingen van het gehele stuwwalgebied! Daar doorkruis je enkele diepe en steile droogdalen. De droogdalen die je onderweg tegenkomt lopen richting de riviervlakte van rivier de Rijn, die vanuit Duitsland Nederland binnenstroomt. De Rijn splitst zich ter hoogte van Fort Pannerden op in rivier de Waal en het Pannerdensch Kanaal. 

Toelichting Startpunt

Het startpunt aan de Rijksstraatweg 191 ligt in Beek en is zowel uit de richting Nijmegen als uit de richtingen Groesbeek en Kranenburg bereikbaar per bus (de lijnen 57, 58, 162 en 280 halte Van Randwijckweg, lijn 80 halte Gemeentehuis) als per auto. Rechts van de kerk ligt een groot gratis autoparkeerterrein.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand, inclusief kaart en uitleg. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden.

Afstand
5.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek
Eindpunt: Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek