Familiepad Heemtuin

Type: Wandelroute
Afstand: 1.0 km

Familiepad Heemtuin

Type: Wandelroute
Afstand: 1.0 km

Met dit familiepad ontdek je de mooie plekjes in heemtuin Malden, zoals de poel, het bloemrijke grasland, het bijenhuis, de hei en de kruidentuin.

Deze korte wandelroute leidt je langs mooie plekjes van de Heemtuin Malden. De Heemtuin Malden is 8 ha groot. De helft daarvan verbeeldt het cultuurlandschap zoals dat ontstond bij een keuterboerderijtje midden 19e eeuw. Naast de moestuin is er een akker waar rogge en andere gewassen worden verbouwd. Een akker die niets meer oplevert ligt braak en wordt een bloemrijk grasland. Waar de schapen te intensief hebben gegraasd is heide ontstaan. Er zijn poelen (waar je in het voorjaar misschien wel kikkervisjes spot!), een kruidentuin en een knottenbosje waaruit een boer palen en schopstelen kon halen. Bijen leveren honing, de losse haag aan de noordkant zorgt voor beschutting, maar ook voor vruchten en schuilplaats voor insecten en vogels.

De andere helft van de heemtuin is bos, dat van een dennenakker is omgevormd naar een soortenrijk gemengd loof-naaldbos. De overgang naar het bos wordt gemarkeerd door een historische houtwal, zoals die vroeger werden aangelegd als erfgrens of veekering.

Toegankelijkheid

Het familiepad Heemtuin is een rolstoel-, kinderwagen-,  en rollatortoeganklijke route. Langs de route staan bankjes waar je even kunt uitrusten.

Je kan parkeren aan de Randwijksingel tegenover huisnummer 125. Kom je met het openbaar vervoer? Dan is de dichtstbijzijnde bushalte voor deze wandelroute: Grootveldschelaan, Malden.

Afstand
1.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Het Heemhuis
Bosweg 8A
6581 KR Malden
Eindpunt: Het Heemhuis
Bosweg 8A
6581 KR Malden

Kenmerken