Berg en Dal

De schitterende natuur van Berg en Dal

De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor.

Lees verder
Verder lezen

Groene bestemming Berg en Dal

Berg en Dal wil een duurzame toeristische bestemming zijn. Daarom doen wij vanaf 2018 mee aan het internationale Green Destinations programma. We hebben samen met onze ondernemers en organisaties veel mooie stappen gezet. De organisatie Green Destinations heeft onze inspanningen gezien, gewaardeerd en beloond! En wel met de hoogste onderscheiding die er is: Certified Green Destination. Dit betekent een wereldwijde erkenning voor uitmuntendheid in duurzaam bestemmingsbeheer. Daar zijn we trots op in Berg en Dal! Als bezoeker merk je dat er in Berg en Dal veel aandacht is voor cultuur, landschap, toegankelijkheid en mooie fiets- en wandelroutes langs bijvoorbeeld gezellige kroegjes en streekproducten. Deze groene parel in Ons Binnenste Buitenland is goed te bereiken met het OV en de mooiste plekjes ontdek je natuurlijk op de fiets (ook te huur op station Nijmegen) of te voet.

 • Laadpalen: bekijk hier waar je je elektrische auto in de gemeente Berg en Dal aan de lader kunt hangen.
 • Oplaadpunten e-bike: bekijk hier waar je je e-bike kunt opladen. 
 • Duurzame bedrijven: een overzicht van de duurzame bedrijven in Berg en Dal vind je hier

Groesbeek hét wijndorp van Nederland!

Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Hier maken 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen die je zeker moet proeven! Dit kan bij de wijngaarden en -hoeves aan huis of natuurlijk tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister! Ken je de WijnBoerTour al? Een unieke wandel- en fietsroute langs de 6 wijnboeren van Wijndorp Groesbeek. De route is ca. 30 kilometer lang en bewegwijzerd door middel van fietsknoopppunten. Bij elke wijngaard kun je een informatiebord vinden. Santé!

Lees verder
Verder lezen

To inspire - Dit willen we je niet onthouden

 • Wandelen in Berg en Dal

  Berg en Dal is uniek door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar de naam  Berg en Dal vandaan komt, heb je prachtige vergezichten. De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten. 

  Wandelen in Berg en Dal N70 Wandelroute, Wandelen, Rijk van Nijmegen, Natuur
 • Zorgeloos op vakantie

  Berg en Dal wil gastvrij zijn voor iedereen. Daarom besteden we extra aandacht aan de toegankelijkheid van toerisme. Bekijk hier onze toegankelijke tips  in het hele Rijk van Nijmegen. 

  Zorgeloos op vakantie
 • Cultuur en historie

  Cultuur en historie
 • Overnachten in Berg en Dal

  De combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor. Meer dan genoeg te zien dus voor een langer verblijf in de regio! Bekijk hier de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in Berg en Dal! 

  Overnachten in Berg en Dal Hotel De Wolfsberg, Berg en Dal, Overnachten
 • Wellbeing

  Wellbeing
 • Actief

  Actief Tivoli, Race, Kids, Actief

Fietsen voor jezelf - of voor een goed doel

Het Midden Oosten om de hoek

In Berg en Dal ben je in een mum van tijd in het Midden Oosten of terug in de tijd van de bevrijding. Met 2 indrukwekkende musea als het Museumpark Orientalis en het Vrijheidsmuseum.

Lees verder
Lees meer
Museumpark Orientalis - koken Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 - foto bevrijding

Ontdek Berg en Dal

Van de heuvels van Groesbeek tot aan de uiterwaarden van de Ooijpolder. Lees er meer over op de website van visitbergendal.com.

 

Lees verder
Ga naar visitbergendal.com

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij het Rijk van Nijmegen ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland. Per locatie kan je zien wat de gemiddelde drukte per dag én tijdstip is. De drukte wordt weergeven door middel van kleuren groen (rustig), geel (gezellig druk) en rood (druk). Deze data is betrouwbaar door het gebruik van digitale databronnen en geheel AVG-proof. Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.