Streekproducten

In het voorjaar ruik je de bloesem en is het prachtig wandelen en fietsen in een zee van zachte pasteltinten. In de zomer begint het grote genieten voor de smaakpapillen. Eerst de aardbeien, frambozen en bramen, dan de kersen en pruimen, vanaf half augustus de eerste appels en in september de peren.

Al deze heerlijkheden koop je bij de landwinkels en de fruitstalletjes langs de weg. Of pluk je zélf in pluktuinen of op de Landelijke Plukdag! Met de Streekproductenroute of Rondje Betuwe weet je zeker dat je niks mist. Zoals de groenten, noten, melk, kaas en andere streekproducten die de Betuwe óók te bieden heeft.

 

Proef de streek!

Houd je van authentieke, pure smaken? En heb je het liefst dat je eten direct vanaf het land op jouw bord belandt? Om de pure smaken van groenten, fruit, jam en kaas te proeven, is een bezoekje aan een regionaal fruitbedrijf een must. De producten worden stuk voor stuk gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Op een ambachtelijke manier en dat proef je!

Boerenbedrijven, landwinkels en wijngaarden organiseren vaak rondleidingen zodat je leert over hoe kaas en wijn worden gemaakt en wanneer de appels worden geplukt. In de diverse pluktuinen word je zelf aan het werk gezet: je krijgt een mandje mee die je kunt vullen met heerlijke fruitsoorten. Want zelf geplukt fruit smaakt natuurlijk het lekkerst!

Lees verder
meisje, mandje, aarbeien, fruit

Smakelijk fietsen!

  • Rondje Betuwe

    Laat je verrassen door de variëteit die de Betuwe te bieden heeft. Fiets langs schitterende boerderijen met weelderige appel- en kersenboomgaarden. Koop je kersen en appels direct bij de boer of pluk ze zelf op de speciale plukdagen. Ga eens langs een landwinkel, voor verse kazen van geitenmelk en geroosterde noten. Vanaf april is de prachtige bloesem een reden voor velen om door de Betuwe te fietsen, wandelen of om een rondje met de auto te rijden.

    Rondje Betuwe bloesem, fietsen, streekproducten
  • Streekproductenroute Betuwe

    Deze route leid je langs alle heerlijkheden in de Overbetuwe. Zo kom je langs verschillende plekken waar je heerlijke fruit- en groentesoorten kan proeven. De route loopt door en langs Oosterhout, Bemmel en Lent. Nabij de knooppunten kun je afstappen om de streekproducten zelf te ontdekken! Tijdens de fietstocht kun je ook genieten van de prachtige omgeving, zo fiets je ook nog een stukje langs het water.

    Streekproductenroute Betuwe kersen, te koop, verkoop