Fietsen

Smakelijk fietsen! - Dwars door de Betuwe


Laat je verwennen door de mooiste snoepwinkel van de natuur, de Betuwe. Fiets je hier in de lente, dan is de bloesem overweldigend mooi. En fiets je hier in de zomer en nazomer, dan is het snoepen geblazen van al het heerlijks dat je in stalletjes aan de weg vindt. Die vruchtbare grond zorgt bovendien voor een rijke traditie aan creatieve streekgerechten. Je fietst je buik kogelrond.

Toe aan historie en cultuur? Volg dan de route waarin je de geschiedenis van de verdronken dorpen ontdekt. Want de rivieren brachten hier niet alleen rijkdom, maar spoelden ook wijken, zelfs hele dorpen, weg.

Handige fietsrouteplanner

Zelf online je eigen fietsroute plannen in de Betuwe? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Of je nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b.

Lees verder
Plan je route
Fietsen langs rivier de Linge en kasteel Doornenburg in de Betuwe

De invloed van het water

Door de eeuwen heen heeft het water van de Waal, de Rijn en de IJssel grote invloed gehad op de leefomstandigheden van de bewoners in de regio. Deze invloeden zijn te beleven met deze route.

Vaak waren deze invloeden positief maar vaak ook zijn stukken land en zelfs complete dorpen verdronken. Deze fietsroute leidt je langs enkele van deze bijzondere plekken. Tijdens deze fietstocht door het westelijk deel van de regio Arnhem Nijmegen kom je te fietsen langs verdronken Doornik, Oosterhout en Heteren. Je komt echter ook te fietsen langs natuurschoon zoals bijvoorbeeld de uiterwaarden van Meinerswijk, het indrukwekkende sluizencomplex bij Driel en nog bestaande dorpen.

Lees verder
Bekijk de route
Verdronken Dorpen West, Heteren