Wandelen

Loop langs bloesem en bijtjes - Dwars door de Betuwe


Wandel in de lente tussen de bomen vol overweldigend mooie bloesem. Of kies juist voor zomer en nazomer, want dan is het snoepen geblazen van al het heerlijks dat je in stalletjes aan de weg vindt. Die vruchtbare grond zorgt bovendien voor een rijke traditie aan creatieve streekgerechten.

Heb je genoeg gegeten? Dan is het tijd voor een wandeling door park Lingezegen. Een langgerekt en schitterend landschapspark, dat je stukken water vol vogels laat zien, afgewisseld door boerenakkers, zoemende bijtjes en dromerige velden. Of kies natuurgebied de Klompenwaard en begroet één van de vriendelijke ‘rode geuzen’: grote roodharige runderen. 
 

Nieuw! Wandelnetwerk de Betuwe

Per oktober 2021 heeft de Betuwe er gloednieuwe wandelnetwerken bij: in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. De netwerken bestaan uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. Alle routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de keuzepunten. Je vind ze op het netwerk ter plaatse, in de wandelrouteplanner of op de wandelkaarten die te koop zijn bij de VVV. 

Lees verder
wandelen Wandelpaal nieuw wandelnetwerk

WANDELEN IN DE AIRBORNE REGION

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Eén van de wandelingen vindt plaats in de Betuwe, namelijk in Driel. Daarnaast zijn er nog drie andere routes die je kunt uitproberen in de regio Anrhem, in OosterbeekEde en Arnhem. Wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben, herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Airborne Driel Generaal Sosabowski

Routes plannen - Wandelnetwerk de Betuwe

Zelf online je eigen wandelroute plannen in de Betuwe? Dat kan met onze routeplanner voor wandelen! Of je nu korte ommetjes loopt of liever lange afstanden wandelt, met behulp van keuzepunten bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de wandelplanner hieronder, op groot scherm of lees meer over hoe het plannen aan de hand van knoop- en keuzepunten werkt. Is online oriënteren niet helemaal jouw ding? Koop dan een wandelkaart bij een van de VVV's in de Betuwe.

Bekijk de wandelroutes