Eropuit met kinderen

Sterke verhalen en spannende activiteiten - Beleef het in de Betuwe

Verborgen onder de aarde, maar wel vijf verdiepingen hoog! Fort Pannerden staat bol van de sterke verhalen en spannende activiteiten. Trotseer de elementen in een real-life game door duistere gangen. Of ga op zoek naar het geheim (een schat?!) dat soldaat Willem Derksen heeft verstopt tijdens de eerste wereldoorlog. Ook in en rond kasteel Doornenburg is altijd wel iets bijzonders te beleven. Theater, muziek, de middeleeuwse vechtkunsten van het Doornenburgse Garnizoen op hun paarden. Alleen de hoofdburcht is verboden terrein… Behálve als je met een van de middeleeuwse gidsen meegaat! Honger gekregen? Pluk een appel. Je bent tenslotte in de Betuwe.

EEN FORT VOL VERHALEN

Fort Pannerden zit boordevol verhalen, over de Eerste Wereldoorlog, toen er wel 300 soldaten waren gelegerd om over de neutraliteit van Nederland te waken. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, toen hier Russische vliegtuigen moesten worden gespot. Al die verhalen kunnen bezoekers met de nieuwe Beleefprogramma’s ontdekken – actief of heel relaxed. Je komt van alles te weten over de functie van het fort, het soldatenleven en het rivierlandschap om het fort heen. 

Lees verder
Lees meer
Fort Pannerden - Drone foto

To do: - Leuke uitjes met de kids

Pannenkoeken smullen

Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen bij een pannenkoekenhuis na een dag spelen en ontdekken in de Betuwe. 

Sluit je dag in de Betuwe af met een heerlijke pannenkoek bij De Pannenkoekenbakker Slijk-Ewijk of Pannenkoekenboerderij Aan de Linge.

Lees verder
Pannenkoeken eten