Natuur

Fruitboomgaarden en méér - De Betuwe in al haar pracht

Door de Betuwe kronkelt lieflijk de Linge, met 108 km de langste rivier van Nederland. Het mooist bezien vanaf een bootje, waarmee je langs alle mooiste plekjes vaart. Liever wandelen of op de fiets? Je vindt talrijke fietsroutes in de Betuwe, zoals het Rondje Park Lingezegen (34km). Struin of wandel over het oorlogspad (13km) of het Fruitpad (5km). En ontdek in het voorjaar de witte en roze boomgaarden vol fleurige bloesem.

De streek is zo vruchtbaar door de ligging tussen dijken en grote rivieren. Geniet van de rijp geplukte kersen die je in juni overal in stalletjes langs de weg kunt kopen. En in het najaar pluk je zelf je appels en peren tijdens de vele appelplukdagen. Ontdek de Betuwe in ál haar pracht.

 

Park Lingezegen

Of je nou een fanatiek vogelaar bent, even een ommetje wilt maken met de hond, houdt van toeren op de fiets of dol bent op klauteren en klimmen: Park Lingezegen is je plek! Dit nieuwe landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen is 1.700 hectare groot en biedt volop mogelijkheden om te recreëren. En dan blijft er ook nog ruimte over voor landbouw, natuur, cultuur en water. Een ontmoetingsplek voor iedereen die de drukte van de stad even wil ontvluchten.

Lees verder
Meer informatie
  • Wandelen

    In de Betuwe wandel je tijdens de lente door overweldigend mooie bloesem. Of kies juist voor zomer en nazomer, want dan is het snoepen geblazen van al het heerlijks dat je in stalletjes aan de weg vindt. 

    Wandelen
  • Fietsen

    Wanneer je fietst door de Betuwe kom je ongetwijfeld een keer langs of over de Linge, de langste rivier van Nederland. Er zijn geen grote doorgaande schepen maar je ziet wel schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden - kortom een prachtig fietsgebied! 

    Fietsen

 

De Linge, de langste rivier van Nederland!

Wanneer je een bezoek brengt aan de Betuwe kom je ongetwijfeld een keer langs of over de Linge, de langste rivier van Nederland. Er zijn geen grote doorgaande schepen maar je ziet wel schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes en schattige dorpjes. En vestingstadjes met gezellige terrasjes aan het water, grazend vee en dieren die je in Nederland niet zou verwachten! Perfect voor een mooie fietstocht of een fijne wandeling.

Lees verder
Linge, Betuwe, Kano