Winkelen

Shoppen in de Betuwe doe je in één van de gezellige en veelzijdige stadjes of dorpen, met gezellige horecapleinen en leuke markten. Bijvoorbeeld in het kleine stadje Huissen, waar je ook heerlijk kunt woonwinkelen, en in en rond de Dorpsstraat in Elst.

In Elst zijn veel bijzondere winkeltjes te vinden waar je gezellig kunt funshoppen. Met name rond de Dorpsstraat zijn veel winkels met voor ieder wat wils. Parkeren kan gratis bij het Land van Tap in Elst, waardoor je binnen enkele minuten direct het centrum in kunt om te shoppen! Tot rust komen na een heerlijk dagje kun je op één van de vele sfeervolle terrassen, of blijf je slapen in een van de hotels of bed & breakfasts?

Rondom het centrum van Elst, aan één van de landweggetjes vind je in het voorjaar en de zomer talloze fruitkraampjes. Je kunt de Betuwe natuurlijk niet uit zonder fruit. En dat vind je overal, tot aan de kant van de weg!

Huissen is een heerlijke plek om te shoppen! Op zoek naar een nieuwe outfit, een nieuwe inrichting voor je huis of speelgoed, kom dan naar Huissen. Het winkelaanbod kenmerkt zich door exclusieve lifestylewinkels, speciaalzaken en ook de bekende filiaalbedrijven zijn er te vinden.

Het centrum is makkelijke te bereiken en er zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig vlakbij de winkelstraten. Uitgewinkeld? Duik dan bij een van de cafés of restaurants naar binnen om even bij te komen. Wanneer de zon schijnt is het ook heerlijk toeven op één van de vele terrassen.  

De wekelijkse koopavond in Huissen is op vrijdag. De winkels in het centrum zijn dan tot 21:00 uur geopend. Ook zijn op de laatste zondag van de maand diverse winkels geopend tijdens de koopzondag in Huissen. 

 

 

 

Intratuin Elst

Kom je gezellig winkelen in Elst? Dan mag een bezoekje aan de Intratuin zeker niet worden overgeslagen! Met de titel van meest innovatieve tuincentrum van Europa (Graine d’Or award) is Intratuin Elst niet zo maar een tuincentrum. Vanaf het moment dat je het terrein op komt rijden zie je het al: er is ontzettend veel aandacht voor groen! Honger gekregen na al het winkelplezier? Loop dan even naar een kas, waarin een complete karakteristieke boerderij te vinden is! Deze boerderij is tevens een restaurant, dus schuif lekker aan. 

Geniet van heerlijk vers fruit!

In de Betuwe kun je niet om het fruit heen. In het voorjaar ruik je de bloesem en is het prachtig wandelen en fietsen in een zee van zachte pasteltinten. In de zomer begint het grote genieten voor de smaakpapillen. Eerst de aardbeien, frambozen en bramen, dan de kersen en pruimen, vanaf half augustus de eerste appels en in september de peren. Al deze heerlijkheden koop je bij de landwinkels en de fruitstalletjes langs de weg! 

Meer informatie