Geopad Heumense schans - Mooker schans - L-01

Type: Wandelroute
Afstand: 22.0 km

Geopad Heumense schans - Mooker schans - L-01

Type: Wandelroute
Afstand: 22.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Dit geopad brengt je over twee schansen, de Sint Jansberg, de Mookerheide en door het Maasdal.

Aangeboden door: Geopaden

Dit geopad is een rondwandeling over twee schansen: de Heumense schans en de Mooker schans. Onderweg kom je ook over de Sint Jansberg, de Mookerheide en door het Maasdal. Je wandelt afwisselend door bosrijk en open gebied. Op de route kom je fraaie uitzichten over grote delen van het stuwwalgebied en het Maasdal tegen. De route loopt door droogdalen en langs (bron)beekjes. Ook kom je langs een steilwand met scheefgestelde aardlagen die een tijdlijn vormt bij de Mookerheide en zwerfstenen bij het Zevendal.

Toelichting startpunt:
Station Molenhoek-Mook is per trein bereikbaar vanuit de richtingen Nijmegen en Venlo. Per bus bereik je dit station uit de richtingen Gennep en Malden/Nijmegen.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand of als navigatiebestand voor smartphone of GPS-apparaat. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden.

Afstand
22.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Paterserf 16
Molenhoek
Eindpunt: Paterserf 16
Molenhoek