Ommetje Kop van Malden

Type: Wandelroute
Afstand: 7.5 km

Ommetje Kop van Malden

Type: Wandelroute
Afstand: 7.5 km

Deze wandelroute bestrijkt de groene buffer tussen de stedelijke gebieden van Nijmegen en Malden ook wel bekend als de Kop van Malden. Wandel door een oud cultuurlandschap met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Kelten.

Deze wandelroute neemt je mee door het ongerepte gebied tussen Nijmegen en Malden: de Kop van Malden. Een lange tijd, tot aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, is de Kop van Malden inzet geweest van Nijmeegse annexatieplannen en plannen voor nieuwe ontsluitingswegen. Achteraf zijn deze niet-uitgevoerde plannen een zege gebleken voor het behoud van de omgeving.

Het Ommetje de Kop van Malden brengt je langs diverse historische locaties zoals Landgoed de Elshof, Boerderij de Berkenbosch en de Witte of Hoge Brug over het Maas-Waal kanaal. Ook wandel je door cultuurlandschap waar je de de Celtic Fields kunt bewonderen en de Hoogstamboomgaard in het bos kunt bezoeken. Deze boomgaard is een boomweide met fruitbomen met een hoge stam.

Download voor meer informatie en een routbeschrijving met kaart de gratis brochure van het Ommetje Kop van malden.

Afstand
7.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijksweg 65
6581 EE Malden
Eindpunt: Rijksweg 65
6581 EG Malden

Beschrijving

Startpunt: Rijksweg 65
6581 EE Malden

Startpunt is bij Coffyn Koffiehuis en Branderij. Steek de Rijksweg over, ga naar links en na 100 m. bij het witte berkenbosje rechtsaf de Elleboog in.

Aan het einde van de Elleboog linksaf. Dan eerste weg rechts naar bedrijventerrein De Hoge Brug, en vervolgens rechtdoor over het fietspad.

Aan het einde rechtsaf langs het kanaal.

Na circa 1,5 km langs het kanaal te hebben gelopen, neem het eerste pad rechts. Na 200 m weer rechtsaf.

Vanaf het fietspad kort rechtdoor langs de Hatertseweg en dan de eerste weg links, het Brouwerijpad.

Eerste weg rechts, het Elshofpad in. Dan de eerste weg rechts en vlak daarna het eerste pad links langs de achterzijde van landhuis de Elshof.

Aan het einde links over de Oprijlaan. Na ca. 600 m. neemt u rechts het verharde fietspad. U passeert de boomgaard aan uw linkerhand. Direct daarna het onverharde pad links nemen.

U komt nu bij de kruising van de Oprijlaan met de Jacobsweg. Hier gaat u rechts en bij de oversteekplaats steekt u de Rijksweg over naar sportpark de Kluis.

Loop rechtdoor over de Kluissestraat. Neem het eerste pad rechts, de Bosweg. Neem vervolgens weer de eerste weg rechts langs de tennisvelden.

Vervolg de Sportweg. Neem de eerste weg links, de onverharde Nertsstraat, en vervolgens weer de eerste weg links, het Airstrippad.

Vervolg het Airstrippad naar rechts en aan het einde rechtsaf via de Veldweg naar de Rijksweg. Dit is het eindpunt van de wandeling.

Eindpunt: Rijksweg 65
6581 EG Malden