Jacobspad Millingen aan de Rijn - Kranenburg

Type: Wandelroute
Afstand: 16.0 km

Jacobspad Millingen aan de Rijn - Kranenburg

Type: Wandelroute
Afstand: 16.0 km

Het Jacobspad Millingen aan de Rijn - Kranenburg vormt één van de 10 etappes van de Pelgrimsweg naar Sint Jacob. Deze etappe van de pelgrimstocht komt door het rijke landschap De Duffelt.

De Pelgrimsroute naar Sint Jacob omvat 10 etappes - van Millingen aan de Rijn door het landschap van de Niederrhein via Kevelaer, Venlo, Roermond, Sittard en Maastricht naar Eijsden en vandaar verder België in.

Vanuit de Nederlandse grensplaats Millingen aan de Rijn tot aan het eindpunt van deze etappe voert de weg door De Duffelt, een landschap dat onderdeel uitmaakt van de Gelderse Poort. De dijk volgend passeer je Kekerdom met haar St. Laurentiuskerk, de enige buitendijks gelegen kerk in Nederland. Vanaf Zyfflich leidt de Via Romana ons naar het Kranenburger Bruch. Vervolgens belanden we in het bekoorlijke stadje Kranenburg met zijn door een middeleeuwse stadsmuur omgeven historisch stadscentrum.

In Zyfflich kruisen twee Jacobus routes: Het Jacobspad van Millingen aan de Rijn naar Eijsden en de route van Nijmegen via Xanten naar Keulen. Als je in Zyfflich de weg rechtdoor (Häfnerdeich) richting Wyler volgt, blijf je op de juiste route. De route voert vanaf Zyfflich tot in Kranenburg over het wandelpad X7. Het is soms verwarrend omdat op diverse plaatsen zowel een sticker als de aanduiding voor het wandelpad (de witte geverfde X7) staan vermeld en dat op andere plaatsen alleen één van beide is aangebracht.

Kijk voor meer informatie over de Pelgrimstocht het Sint Jacobspad de website van de stichting.

Afstand
16.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijndijk 7
6566 CG Millingen aan de Rijn
1

Luisterplek: Uittocht

De Millingse bevolking kan het zich niet voorstellen dat zij misschien ook moet evacueren.Lees verder

Luisterplek: Uittocht
2

Bakkerij Derks

Bakkerij en Lunchroom café in Kranenburg met knapperige ovenverse broodjes en lekker gebak. Wij bieden premium kwaliteit bakkerswaren, spijzen en dranken in een aangename en smaakvolle atmosfeer in het Kranisch Café.Lees verder

Bakkerij Derks
Eindpunt: Kirchplatz 4
Kranenburg